Sport / Nogomet

U hercegovačkoj oazi kuju se planovi za uspješno proljeće

U hercegovačkoj oazi kuju se planovi za uspješno proljeće

Nogometaši Osijeka u Međugorju nastavljaju sa zacrtanim planom priprema trenera Vlade Bilića. "Bijelo-plavi" su u Hercegovinu stigli u subotu i jučer su već odradili dva treninga.

U tom jakom ritmu radit će do kraja ovog dijela priprema, sve do povratka u Osijek, 31. siječnja, uz samo jedan slobodan dan.

 

Osječani su većinom smješteni u hotel Grande Casa, jedan dio boravi u bungalovima te su, prema riječima sportskog direktora Miroslava Žitnjaka, u potpunosti zadovoljni uvjetima boravka.

- Hotel je odličan i za sada nemamo nikakvih prigovora. Imamo na raspolaganju terene, fitness, bazen, saunu, dakle, sve što nam je potrebno za kvalitetan rad. Moram priznati da je bilo hladno preko noći, a i tereni su ujutro bili malo smrznuti, ali potom je zasjalo sunce i mogli smo normalno raditi - prepričavao je prve dojmove Žitnjak.

nkosijek_igraci495

[span class=doc]Igor Budiša potpisuje za Osijek, uskoro nova Uprava[/span]

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hotel u kojem se nalazi "bijelo-plava" ekspedicija smješten je na samim terenima Sport centra Circle. Riječ je o kompleksu smještenom na više od 100.000 četvornih metara, sa svim potrebnim sadržajima. Nogometašima su najbitniji tereni, a njih su tamo dva velika travnata, te jedan s umjetnom travom, kao i tri manja pomoćna terena. Prema Žitnjakovim riječima, stanje travnjaka na kojima treniraju je dobro tako da će moći odrađivati sve zamišljeno. Jasno, ukoliko se vremenski uvjeti idućih dana drastično ne pogoršaju.

Prve treninge u Međugorju odradili su svi nogometaši, nije bilo novih ozljeda ni zdravstvenih problema, ali nisu svi trenirali punim "gasom".

- Smoje i Miličević trenirali su prema posebnom režimu, a nadamo se kako će se za dva-tri dana i oni potpuno oporaviti i biti spremni za najveće napore. Ostali vježbaju prema planu i za sada nemamo novih zdravstvenih nedaća - pojasnio je sportski direktor prvoligaša iz Gradskog vrta.

nkos_rijeka495

[span class=doc]Žitnjak novi sportski direktor; Prijić, Pavličić i Kačunić prekobrojni[/span]

Već danas Osječane očekuje i prvi protivnik u Međugorju. U 15 sati Bilićevi izabranici odmjerit će snage s BiH prvoligašem Zrinjskim, petoplasiranim sastavom tamošnjeg prvenstva. Bilić ni na dan utakmice neće štedjeti svoje igrače, a protiv mostarskog kluba priliku će dobiti svi nogometaši, osim dvojca Smoje - Miličević. Potvrdio je to i trener osječkog prvoligaša koji je zadovoljan početkom drugog dijela priprema.

- Sve ide prema planu, u nedjelju smo odradili dva treninga, danas ćemo ujutro imati normalan trening, a poslije podne utakmicu. Iskombinirat ću sastave pa će svi dobiti priliku, osim dvojca na poštedi - kratko je rekao Bilić, koji sa svojim igračima u hercegovačkoj oazi stvara bazu za ostvarenje osječkih ambicija ovog proljeća. A one su jasne - plasman u Europu.

 

Tekst: G. Roguljić (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!