Vijesti / Osijek

Na stajališta GPP-a uskoro dolaze digitalne info ploče po uzoru na europske gradove

Na stajališta GPP-a uskoro dolaze digitalne info ploče po uzoru na europske gradove

Korisnici usluga osječkog GPP-a i ostali građani od ove godine na dva najprometnija tramvajska stajališta, onima na Trgu Ante Starčevića mogu zapaziti nove info ploče s informacijama o redu vožnje i drugim podacima.

Dio je to pilot projekta GPP-a zahvaljujući kojem bi se slične info ploče uskoro mogli naći i na drugim stajalištima, te koji bi trebao donijeti i dodatne pogodnosti.

GPP ovime testira i kompatibilnost novog informacijskug sustava za putnike sa svojim sutvaom kontrole vozila. Sastavni je to dio većeg projekta, vrijednog 200 milijuna kuna, modernizacije GPP-a u kojem će se obnoviti 10 kilometara tramvajske mreže te kupiti novi tramvaji i autobusi, a koji počinje iduće godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

PROČITAJTE >>> Modernizacija GPP-a: Stižu niskopodni tramvaji i autobusi

Nove informacijske ploče bit će postavljene na sve ili većinu stajališta u gradu kako bi putnici imali pravovremenu i točnu informaciju o dolasku sljedećeg vozila. Osim voznog reda novi sustav trebao bi putnicima pružati i druge informacije, kao što su točno vrijeme, temperatura zraka, a postoji i mogućnost oglašavanja. No što će se još točno prikazivati bit će odlučeno naknadno.

Izvor: Republika.eu/STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!