Vijesti / Osijek

Kazna za držanje psa na lancu od 600 do 1000 kuna

Kazna za držanje psa na lancu od 600 do 1000 kuna

Uvjeti i načini držanja kućnih ljubimaca, tema je iduće sjednice Gradskog vijeća Grada Osijeka, a koja će se održati u petak, 10. veljače.

Naime, na dnevnom će se redu naći točka “Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama”.

Pri izradi ove odluke uvažila se i inicijativa Prijatelja životinja, udruge za zaštitu prava životinja iz Zagreba, a svoje očitovanje dala i osječka Udruga pobjede – zaštita i promicanja prava životinja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Grad Osijek kao i drugi gradovi, poštujući sve inicijative građana, pa tako i vezano za uvjete u kojima se drže psi kao kućni ljubimci, odnosno u cilju poboljšanja tih uvjeta (sputani su u  kretanju, nemoćni da se zaštite od vremenskih nepogoda, često se zanemaruju odnosno ignoriraju se njihove prirodne potrebe i sl.), propitkuje svoje odluke u vezi ove teme, a kako bi se osigurali optimalni i općeprihvaćeni načini rješavanja tih pitanja.

Predložene promjene odnose se na zabranu trajnog vezivanja psa odnosno njihov trajni boravak u ograđenom prostoru. Pas će se smjeti vezati samo ako ne postoji mogućnost smještanja u ograđeni prostor za pse. Pas će se morati držati u dvorištu, vrtu ili drugom sličnom ograđenom ili neograđenom prostoru tako da spriječi psa da izađe na javnu površinu bez povodca i nadzora.

Također, predloženo je i da se vlasnicima omogući uvođenje psa, uz povodac i brnjicu u dio vozila javnog prijevoza koja će u tu svrhu biti opremljena vidljivom oznakom “prijatelj psa/dog friendly”. Štenad i patuljaste pasmine pasa u takva će vozila moći samo na povodcu. U svim ostalim vozilima, psi će morati biti smješteni u kutijama za transport.

Za kršenje ovih odluka predviđena je novčana kazna od 600 do 1000 kuna.

Detalje potražite OVDJE.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!