Vijesti / Osijek

Osijek će postati drugi grad u Hrvatskoj u kojem je zabranjeno držanje pasa na lancu

Osijek će postati drugi grad u Hrvatskoj u kojem je zabranjeno držanje pasa na lancu

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić posjetio je danas Azil za pse u Nemetinu. Predao je donaciju od 7 tisuća kuna za gradnju nadstrešnice te hranu za pse vrijednu dvije tisuće kuna.

"Ova iznimno hladna zima teška je nama ljudima, a možemo tek zamisliti kako je psima koji više nisu sa svojim vlasnicima i privremeni dom pronalaze u osječkom Azilu", izjavio je osječki gradonačelnik.

"U čovjeku se miješaju osjećaji zahvalnosti i sreće prilikom posjete ovim dragim životinjama koje su, mimo svoje krivice, završile na ulici. Zahvalni smo svim tim ljudima, zaposlenicima Azila i volonterima, koji svojom dobrotom pripomažu da cijeli projekt već godinama dobro napreduje, a sretni i ispunjeni jer psima i maleni znak pažnje toliko znači da vas svojom razigranošću i iskrenim pogledima ispune energijom za čitav dan. Donacijom materijala vrijednosti 7 tisuća kuna za izgradnju potrebne nadstrešnice i posebne hrane vrijedne 2 tisuće kuna barem smo donekle olakšali rad svima koji se hrabro bore i ne dopuštaju da niti jedan pas bude gladan, a svi sugrađani koji na bilo koji način mogu pripomoći i više su nego dobrodošli u osječki Azil", izjavio je Vrkić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hrvoje Harač iz Udruge Pobjede, koja vodi osječki Azil za napuštene pse izrazio je zadovoljstvo zbog posjeta gradonačelnika azilu jer se taj posjet dugo čekao. Dodao je kako će s doniranim građevinskim materijalom natkriti pet nastambi za napuštene pse, a donirana hrana je za takozvane "specijalce" odnosno pse kojima je potrebna posebna prehrana.

"Želimo izgraditi poseban partnerski odnos s gradom i lokalnom zajednicom, a u tom smislu od gradonačelnika je krenula inicijativa da Osijek postane drugi grad u Hrvatskoj u kojem će posebnom komunalnom odlukom biti zabranjeno držanje pasa na lancu", izjavio je Hrvoje Harač. Takva bi odluka mogla doći u klupe gradskih vijećnika već krajem siječnja ili početkom veljače.

U osječkom Azilu za pse zbrinuto je 180 napuštenih životinja i riječ je o azilu s najvećim brojem volontera, odnosno odrađenih volonterskih sati, no unatoč tome psima je jedini način grijanja u ovim hladnim danima šetnja tako da iz Azila redovito pozivaju nove volontere da malo "protegnu noge" što će, osim napuštenim psima i njima biti od koristi.

Osim ovakve pomoći psima iz Azila pozivaju građane da i dalje donose materijal koji bi mogao pomoći uređenju prostora za pse, a to su lakovi i boje, drvena građa, slama, pokrivači, plahte, a uvijek je dobrodošla i svaka donacija hrane za pse.

Izvor: Radio Osijek

 


Izdvojeno

Reci što misliš!