Vijesti / Regija

Danas otvorenje klizališne sezone u Đakovu uz besplatno klizanje

Danas otvorenje klizališne sezone u Đakovu uz besplatno klizanje

Klizališna sezona u Đakovu počinje na Svetog Nikolu, kada Grad i Univerzal sve građane časte besplatnim klizanjem! Uz istovremeno otvorenje Božićnog sajma, koji je po prvi puta u krugu klizališta, blagdanski je to poklon sugrađanima, nakon što je prošle sezone klizalo čak 20.000 posjetitelja!, otkriva predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo.

Na 400 “kvadrata” klizališne površine svakodnevno će klizati sve generacije Đakovčana i gostiju iz okolnih mjesta, kojima je đakovačko klizalište najbliže.

Cijena ulaznice ponovno ima socijalnu notu i s 10 je kuna s PDV-om najniža u okruženju. Najam klizaljki ne naplaćuje se dodatno i uključen je u cijenu. Sezonska ulaznica koštat će također prihvatljivih 100 kuna s PDV-om, dok djeca obuhvaćena socijalnim programom ne moraju plaćati ulaznice. Naše najmlađe, koji još ne znaju klizati, ponovno čekaju tuljani pomoću kojih će se lako snaći na ledenoj kori, navodi Soldo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kraj klizališta su za potrebe Božićnog sajma postavljene drvene montažne kućice u kojima će se, kao i na štandovima Turističke zajednice grada Đakova, odvijati prigodna blagdanska prodaja. Od Univerzalovog direktora Mile Kaselja doznaje se da su sve sajamske kućice, za koje gradski komunalac osigurava struju, iznajmljene obrtima, udrugama i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, pa uz kuhano vino i druge delicije ondje svakodnevno valja očekivati pravi blagdanski ugođaj.

Do kraja došašća, osim paljenja preostale dvije svijeće na adventskom vijencu subotom uvečer, pjesmom će se u sklopu manifestacije “Božić u Đakovu” na gradskome kllzalištu predstaviti mališani dječjih vrtića Đakovo i Zvrk, Muška vokalna skupina Bećarine KUD-a Tena, Ženska vokalna skupina Đakovčanke, kao i ženske klape Pannona i Certissa. U suradnji s đakovačkim restoranima Turistička je zajednica dogovorila tijekom cijelog prosinca posebne blagdanske menije, što će sugrađanima pružiti priliku i za gastronomske užitke po pristupačnim cijenama.

Tekst: Univerzal Đakovo

 


Izdvojeno

Reci što misliš!