Lifestyle / Ostalo

Blagdanska čarolija uz adventski vijenac, klizalište i Božićni sajam u Đakovu

Blagdanska čarolija uz adventski vijenac, klizalište i Božićni sajam u Đakovu

Đakovčani će idući Božić dočekati uz adventski vijenac koji će Grad i Univerzal ponovno postaviti na kružnom toku pred Malom crkvom. Blagdanska čarolija u srcu Slavonije počinje večer uči prve nedjelje došašća, u subotu 26. studenoga, kada će vrtićka djeca zajedno s gradonačelnikom simbolično upaliti prvu svijeću.

Svake sljedeće subote svijeće će redom paliti osnovnoškolci, srednjoškolci i na koncu župa Svih svetih, pred čijom će se župnom crkvom i naći veliki adventski vijenac, najavio je predsjednik Gradskoga vijeća Đakova Goran Soldo nakon radnoga sastanka sa župnicima obje đakovačke župe - vlč. Tomislavom Ćorlukom i vlč. Josipom Ivešićem, s. Meri Gotovac te predstavnicima Grada, Univerzala, Turističke zajednice i prometne policije. Advent u Đakovu nije, međutim, tek vijenac, već i Božićni sajam koji će se po prvi puta odvijati uz samo klizalište, postavljeno na parkiralištu iza Male crkve.

- Božićna priča u našem gradu oko vijenca i klizališta okuplja sugrađane svih generacija, kako bismo svi zajedno širili blagdanski duh, mir i dobro, što je poruka svakog Božića i njegova radosnog iščekivanja. Upravo smo zato paljenje svijeća i dogovarali sa župnicima, koji će svoje župljane dodatno animirati na sudjelovanje, a pozive na okupljanje oko plamena adventskih svijeća već smo uputili svim vrtićima u gradu, osnovnim i srednjim školama. Posebno ponovno mislimo na naše najmlađe, pa i ove godine pripremamo klizalište na kojem će uživati tijekom zimskih praznika, navodi predsjednik Vijeća Soldo.

Za prosinačku gastronomsku, ugostiteljsku i trgovačku ponudu pobrinut će se Grad koji priprema Božićni sajam. On se, međutim, neće održavati kao prijašnjih godina na đakovačkom korzu, već u krugu klizališta, u drvenim kućicama i na turističkim štandovima, čime se dodatno proširuju klizališni sadržaji.

- Svi obrtnici, udruge i obiteljska gospodarstva, zainteresirani za izlaganje i prigodnu štandovsku ili prodaju u montažnim kućicama, pisane ponude po propisanim uvjetima iz objavljenog javnoga poziva, koji se može naći na Univerzalovim internetskim stranicama, mogu dostaviti u Univerzalovu upravu u Nazorovoj 68, kaže direktor Univerzala Mile Kaselj. Cijena najma kućica i štandova za cijeli sezonu kreće se od 200 do 500 kuna.

  

  


Izdvojeno

Reci što misliš!