Promo / Turizam

Baranja - otkrivamo neotkriveno

Baranja - otkrivamo neotkriveno

Nakon hladnog, zimskog perioda, sniježnih nanosa i temperatura koje su nas ove godine vezale uz tople domove i automobile, već od idućeg tjedna u naše krajeve stižu prvi vijesnici proljeća – sunce i pozitivna temperatura.

 

baranja 495

Sigurni smo kako su nagli porast cijene goriva i muke proživljene sa lopatom u ruci, stanovnike Slavonije i Baranje pripremile da s velikim olakšanjem dočekaju prve zrake sunca te ih oraspoložile za proljetne aktivnosti, svjež zrak i duge šetnje.

tzbaranje aktivnosti1 495

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pa tako uz već tradicionalne šetnje promenadom, zelenim parkovima i dugim gradskim ulicama, sve češće proljetne destinacije postaju i one koje zalaze na lijevu obalu Drave.

Iako su šetnje i biciklizam one najčešće prakticirane, nikako nisu jedine aktivnosti u ponudi, stoga napunite baterije, pripremite opremu i pozitivan stav jer vam donosimo mnoštvo ideja za rekreaciju i odmor u prirodi, no ovaj put nešto dalje od osječkih atrakcija. U potrazi za adrenalinom i odmorom odlazimo ravno u – Baranju.

tzbaranje aktivnosti2 495

tzbaranje aktivnosti495

Želite li se udaljiti iz gradske svakodnevice, udahnuti punim plućima i vidjeti ljepotu prirode, Baranja je pravo mjesto za vas. Osim što je izdvojena zemljopisna cjelina istočno-hrvatske ravnice, također je i jedno od najprivlačnijih turističkih mjesta u ovim krajevima.

tzbaranje aktivnosti3 495

Obrubljena Dravom i Dunavom, hrvatsko-mađarskom državnom granicom, močvarom i riječnim rukavcima, Baranja u sebi krije mnoge turističke čari.

Iako ju uvijek možete samo turistički posjetiti, za one željne avanture i novih iskustava predstavljamo sljedeće aktivnosti:[blockquote]- Streličarstvo

- Mini-golf igralište u Zmajevcu

- Biciklizam

- Staze za šetnje

- Jahanje

- Plivanje

- Terenska vožnja

- Promatranje ptica

- Lov

- Ribolov

- Paintball

- Vožnja kanuima

- Izlet brodom u Kopački rit

- Team building u ponudi Adventure tima

- Vinske ceste i podrumi[/blockquote]belje

kormoran_sib495
[span class=doc]PREDSTAVLJAMO: Restoran Kormoran[/span]

[blockquote class=black]Zaintrigirali smo vas? Za sve one u kojima se probudio avanturistički duh i ljubav prema prirodi uskoro donosimo opširnije o svakoj od ponuda. Iskoristite svaki dan i ne zaboravite onu staru, ali istinitu izreku „U zdravom tijelu, zdrav duh" .[/blockquote]

Baranju ćemo otkriti i zahvaljući generalnom pokrovitelju tvrtci BELJE d.d. koja je generator i pokretač baranjskoga kraja. Osim svojih primarnih djelatnosti posljednjih godina značajno ulažu u razvoj turističke ponude, a ističu se vinski podrum u Kneževim vinogradima i restoran Kormoran koje vam ovdje ukratko i predstavljamo.

Vinski podrum Belje u Kneževim Vinogradima, Baranja

U srcu Kneževih Vinograda, prije 5 stoljeća ukupan je u brijeg Beljski podrum, jedinstveno zdanje koje iza svojih teških vrata skriva dvije etaže dugačkih hodnika ispunjenih bačvama od najboljeg slavonskog hrasta.

Blago podruma skriva tajnovita arhiva, kroz labirinte uskih hodnika i tisuće pohranjenih boca enolozima put pokazuje stara rukom crtana shema, a na njoj je ucrtano i najstarije vino u arhivi Cabernet Franc iz 1949. godine.

Upoznati vino znači kušati ga, a pravo mjesto za upoznavanje vina iz beljskog podruma je prostor kušaonice uređen u tradicionalnom baranjskom stilu.

Priča o beljskim vinima počinje u vlastitim vinogradima kroz čije najljepše pejzaže vijuga gotovo 8 kilometara duga Vinska cesta, kojom ćete doći do vidikovca što se smjestio među vinograde, to je mjesto je s najljepšim pogledom na vinograde i dolinu u kojoj se nižu uređena sela i nepregledni hektari bogate obrađene zemlje.

 

Kontakt vinski podrum:
Šandora Petefija 2
Kneževi Vinogradi
tel: +385 91 1790 881

Restoran Kormoran

U Kopačkom ritu, zaštićenom fenomenu prirode, smješten je restoran Kormoran koji nudi nezaboravan ugođaj u potpuno očuvanom prirodnom ambijentu.

Prostrana terasa, veliki park sa stazama za šetnju i zelene površine savršeno se nadopunjuju s vrhunskom ponudom baranjskih gastro specijaliteta.

Ponuda restorana bazirana je na ribljim jelima, te jelima od divljači iz koje možemo izdvojiti:

• fiš paprikaš na sakadaški
• šaran u rašljama
• perkelt od soma
• čobanac od divljači
• file jelena na baranjski

Kontakt restoran Kormoran:
Podunavlje bb
Park prirode Kopački rit
Tel: +385 31 753 099
Mob: +385 91 1753 099


Tekst: Mirna Čulo/SiB.hr
Foto: tzbaranje.hr i SiB.hr arhiva

  


Izdvojeno

Reci što misliš!