FOTO: Kako nastaje Osječko pivo
U sklopu manifestacije Dani prvog hrvatskog piva Pivovara je odlučila otvoriti svoja vrata i informirati zainteresirane o proizvodnji piva.
U sklopu manifestacije Dani prvog hrvatskog piva Pivovara je odlučila otvoriti svoja vrata i informirati zainteresirane o proizvodnji piva.
Posjetitelji dana otvorenih vrata mogli su saznati mnoge zanimljive informacije. Tako su okupljeni mogli saznatii kako proizvodnja piva traje od 21 do 25 dana. Pivovara može dnevno proizvesti i do 170 tisuća litara piva, a ukupno u godinu dana proizvede oko 500 tisuća hektolitara piva.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
-
Kartonska Lepa Brena i duo sa sintesajzerom digli atmosferu kod Katarine! Iako su svi bili zadovoljni, Marina je dala svega sedam bodova
-
Brojne ekonomske, građevinske i ugostiteljske tvrtke ovoga tjedna nude prijave na različite poslove
Tvornica bi mogla proizvesti puno više nego što to sada radi, ali je premalo potrošača koji bi to pivo popili. Najviše se proizvodi pred ljeto, a najmanje u zimu.
Osječka pivovara ima jedno od najsuvremenijih pogona, u Europi, za filtraciju vode, a voda korištena za proizvodnju Osječkog piva isključivo se koristi iz vlastitih bunara.
Hmelja, sastojak kojeg mnogi smatraju najvažnijim za pivo, nažalost nema dovoljno u Hrvatskoj pa se uvozi iz Slovanije i Češke.
[span class=camera]GALERIJA: Dane piva službeno otvorile žene, al' pivo je super![/span]
Osječka Pivovara je najveća hrvatska pivovara (ostale nisu u vlasništvu Hrvatske), a za proizvodnju piva koristi se tradicionalni način. Tvornica je u potpunosti kompjuterizirana.
[span class=camera]FOTO i VIDEO: Slavonia Bend za početak pivarske fešte + TramFest[/span]
Pogon za filtraciju piva.
Pogon za punjenje piva. Naime, najbolja ambalaža za očuvanje kvalitete piva je bačva, s toga je točeno pivo najbolje, dok je staklena ambalaža puno je bolja od limeniki i PET ambalaže.
Na kraju prezentacije uslijedila je degustacija.
Ne baš lijepa uspomena na Domovinski rat.
Na danima otvorenih vrata našao se i jedan Francuz koji je oduševljen Osječkim pivom. Svakako vam preporučamo odlazak u Pivovaru, malu edukaciju i degustaciju ne filtriranog i ne pasteriziranog piva.
FOTO: K. Konig/SiB.hr
Izdvojeno
-
Unatoč porastu broja dana s jakim vjetrom u Osijeku u proteklim godinama, analiza pokazuje kako su varijacije učestalosti vjetrovita vremena normalne, dok je buduće trendove teško predvidjeti zbog brojnih lokalnih čimbenika
-
Rafale su u niskom letu nadletjeli Osijek i tako odali počast operaciji Bljesak
-
Dizajn stana u Osijeku potpisuju STUDIOPI iza kojeg stoji arhitektica Iva Pauzar i nagrađivani dizajn studio Regular Company
-
Dok mačka okolo traži hranu, mačiće stare dva tjedna grije zamjenska mama, koka
Reci što misliš!