Foto ubod / Foto zapažanja

FOTO: Kako nastaje Osječko pivo

FOTO: Kako nastaje Osječko pivo

U sklopu manifestacije Dani prvog hrvatskog piva Pivovara je odlučila otvoriti svoja vrata i informirati zainteresirane o proizvodnji piva.

U sklopu manifestacije Dani prvog hrvatskog piva Pivovara je odlučila otvoriti svoja vrata i informirati zainteresirane o proizvodnji piva.

Dani otvorenih vrata SiBhr 10

Posjetitelji dana otvorenih vrata mogli su saznati mnoge zanimljive informacije. Tako su okupljeni mogli saznatii kako proizvodnja piva traje od 21 do 25 dana. Pivovara može dnevno proizvesti i do 170 tisuća litara piva, a ukupno u godinu dana proizvede oko 500 tisuća hektolitara piva.

Dani otvorenih vrata SiBhr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tvornica bi mogla proizvesti puno više nego što to sada radi, ali je premalo potrošača koji bi to pivo popili. Najviše se proizvodi pred ljeto, a najmanje u zimu.

Dani otvorenih vrata SiBhr 02

Dani otvorenih vrata SiBhr 03

Osječka pivovara ima jedno od najsuvremenijih pogona, u Europi, za filtraciju vode, a voda korištena za proizvodnju Osječkog piva isključivo se koristi iz vlastitih bunara.

Dani otvorenih vrata SiBhr 04

Hmelja, sastojak kojeg mnogi smatraju najvažnijim za pivo, nažalost nema dovoljno u Hrvatskoj pa se uvozi iz Slovanije i Češke.

Dani otvorenih vrata SiBhr 05

[span class=camera]GALERIJA: Dane piva službeno otvorile žene, al' pivo je super![/span]

Dani otvorenih vrata SiBhr 06

Osječka Pivovara je najveća hrvatska pivovara (ostale nisu u vlasništvu Hrvatske), a za proizvodnju piva koristi se tradicionalni način. Tvornica je u potpunosti kompjuterizirana.

Dani otvorenih vrata SiBhr 16

[span class=camera]FOTO i VIDEO: Slavonia Bend za početak pivarske fešte + TramFest[/span]

Dani otvorenih vrata SiBhr 07

Pogon za filtraciju piva.

Dani otvorenih vrata SiBhr 08

Dani otvorenih vrata SiBhr 09

Pogon za punjenje piva. Naime, najbolja ambalaža za očuvanje kvalitete piva je bačva, s toga je točeno pivo najbolje, dok je staklena ambalaža puno je bolja od limeniki i PET ambalaže.

Dani otvorenih vrata SiBhr 11

Na kraju prezentacije uslijedila je degustacija.

Dani otvorenih vrata SiBhr 12

Ne baš lijepa uspomena na Domovinski rat.

Dani otvorenih vrata SiBhr 13

Dani otvorenih vrata SiBhr 14

Dani otvorenih vrata SiBhr 15

Na danima otvorenih vrata našao se i jedan Francuz koji je oduševljen Osječkim pivom. Svakako vam preporučamo odlazak u Pivovaru, malu edukaciju i degustaciju ne filtriranog i ne pasteriziranog piva.

FOTO: K. Konig/SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!