Vijesti / Regija

Valpovo spremno dočekuje sredstva iz EU fondova

Valpovo spremno dočekuje sredstva iz EU fondova

U petak 8. srpnja 2016. godine, za vrijeme službenog posjeta Osječko-baranjskoj županiji, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić održao je sastanak s predstavnicima Grada Valpova. Ključne teme o kojima se razgovaralo na sastanku bile su izgradnja komunalne i gospodarske infrastrukture na području Valpova, EU projekti i mogućnosti sudjelovanja projekata u ITU mehanizmu.



Uz ministra Tomislava Tolušića, sastanku su prisustvovali i gradonačelnik Valpova Leon Žulj, zamjenica gradonačelnika Pavica Majdenić, direktor tvrtke Dvorac d.o.o. za komunalne djelatnosti Valpovo Mate Pušić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti Đuro Glavaš i pročelnica Upravnog odjela za komunalne i stambene djelatnosti Zora Pavić.

Predstavnici Grada Valpova prezentirali su brojne projekte koji imaju pripremljenu dokumentaciju i spremne sve dozvole i studije, a posebno se izdvajaju projekti poput izgradnje poslovno-proizvodne zgrade Poduzetničkog inkubatora i akceleratora u Valpovu, izgradnje industrijske zone Valpovo i Zone malog gospodarstva te rekonstrukcije županijskih cesta na području Grada Valpova.

„Valpovo stoji uz bok nekoliko hrvatskih gradova koji su se ozbiljno pripremili i koji će u nadolazećem razdoblju povući značajna sredstva iz EU fondova i na taj način razvijati svoj grad. Vjerujem da ono što je Valpovo pripremilo može biti financirano iz fondova, a Ministarstvo će učiniti sve da projekti koji su već spremni i dobri budu i financirani, jer novaca ima više nego dovoljno za sve projekte“, izjavio je ministar Tolušić.

Nakon posjeta Valpovu, ministar Tolušić se pridružio ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću na sastanku s predstavnicima Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i Hrvatskih cesta gdje je predstavljen projekt obnove i izgradnje cestovne i željezničke infrastrukture na području Grada i Županije. Svi sudionici sastanka kasnije su se uputili prema gradilištu „Čvorište Trpimirova“ gdje je označen početak radova na rekonstrukciji državne ceste u vrijednosti od 5.795.390,47 kuna.

Na kraju službenog posjeta Osječko-baranjskoj županiji ministri Tolušić i Butković, zajedno sa svojim suradnicima, posjetili su Zračnu luku Osijek i održali kratki sastanak s direktorom Zračne luke Osijek Domagojem Marinićem.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!