Vijesti / Regija

Spomendan mjesta Ernestinovo

Obilježena 28. obljetnica progona mještana Ivanovca

Obilježena 28. obljetnica progona mještana Ivanovca
OBŽ

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja Domovinskom ratu u središtu mjesta, obilježena je 28. obljetnica progonstva mještana Ivanovca

Obilaskom svih mjesta na kojima su pokopani poginuli branitelji Ernestinova; od Bukovlja kod Slavonskog Broda i Drenja kod Đakova, četiri groblja u Osijeku te u Antunovcu, Ivanovcu i Ernestinovu, ukupno 37 grobnih mjesta, zatim spomenika Hrvatskim braniteljima u ernestinovačkom parku, kao i spomenika na crpnoj stanici “Dvor” i na ulazu u Paulin Dvor, uz molitvu, paljenje svijeća i polaganje cvijeća jučer (20. studenoga 2019. godine) mnogi stanovnici Općine Ernestinovo iskazali su poštovanje i počast hrvatskim braniteljima poginulim i nestalim u obrani sela 1991. godine. U mjesnoj crkvi Presvetog trojstva služena je sveta misa.

Pred Spomen obilježjem u Park skulptura u Ernestinovu počast stradalima u obrani ovog sela u ime Osječko-baranjske županije iskazao je predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Povodom 28. obljetnice stradavanja Ernestinova, njegovih mještana i drugih branitelja koji su došli pomoći u obrani, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata i Općina Ernestinovo organizirali su izložbu dječjih radova te multimedijalnu izložbu. 


Izdvojeno

Reci što misliš!