Vijesti / Regija

Dostupnija primarna zdravstvena zaštita

Dom zdravlja Našice dobiva novu zgradu i opremu u vrijednosti 7,5 milijuna kuna

Dom zdravlja Našice dobiva novu zgradu i opremu u vrijednosti 7,5 milijuna kuna
OBŽ

Uz postojeću zgradu Doma zdravlja Našice izgradit će se nova zgrada površine 490 kvadrata

Nakon provedenog postupka javne nabave jučer, 19. studenoga 2019. godine, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović potpisao je Ugovor o izvođenju radova u Domu zdravlja Našice s tvrtkom Cras d.o.o. Osijek u vrijednosti 4.461.239,74 kuna te Ugovor o stručnom nadzoru nad izvođenjem tih radova s tvrtkom Recpect-ing d.o.o. Osijek u vrijednosti 70.000,00 kuna.

Ugovoreni infrastrukturni radovi uključuju dogradnju/izgradnju novih prostora za ordinacije Doma zdravlja Našice, a u svrhu kvalitetnije i dostupnije primarne zdravstvene zaštite te osiguranja dovoljno prostora za liječničke ordinacije. Kroz isti Projekt u tijeku je izvođenje radova u ambulantama u Koški, Podgoraču i Đurđenovcu, a provodi se i opremanje ambulanti, ordinacija i zdravstvenih stanica te edukacija liječnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Danas smo potpisali zadnji ugovor za infrastrukturne radove na domovima zdravlja u okviru projekta „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“. Ovo je najvrjedniji i najveći ugovor u Projektu, a njime će se uz postojeću zgradu Doma zdravlja Našice izgraditi nova zgrada površine 490 kvadrata. Osim ulaganja u infrastrukturne radove, Domu zdravlja Našice je isporučena ili se isporučuje medicinsko-tehnička i dijagnostičko-terapijska oprema u vrijednosti gotovo 2,5 milijuna kuna, pa ukupna ulaganja u Dom zdravlja Našice iznose 7,5 milijuna kuna - rekla je pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Nataša Tramišak.

Zamjenik župana Goran Ivanović je podsjetio da je primarna zdravstvena zaštita temelj svake zdravstvene zaštite, pa je ulaganje oko milijun eura u opremu, prostore i edukacije u našičkom Domu zdravlja posebno vrijedno.

- Projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“ polako završava, do jeseni iduće godine, no ovakvi projekti su važni za sve domove zdravlja te će Osječko-baranjska županija nastaviti s takvim aktivnostima i u narednom financijskom razdoblju - poručio je.

Zadovoljstvo ulaganjima u Dom zdravlja Našice, kao i ukupnim projektom dostupnije primarne zdravstvene zaštite iskazali su i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić te ravnateljica Doma zdravlja Našice Ljerka Nekić.


Izdvojeno

Reci što misliš!