Vijesti / Regija

PUCNJAVA USRED DANA

Doznajemo detalje oružane pljačke kod Hrastina: Pljačkaši su izletjeli iz šume i počeli pucati

Doznajemo detalje oružane pljačke kod Hrastina: Pljačkaši su izletjeli iz šume i počeli pucati
Dubravka Petric/PIXSELL

Maskirani pljačkaši istrčali su iz šume i rafalnom paljbom izrešetali kombi zaštitarske tvrtke

Cesta između Hrastina i Koprivina jučer nešto prije 15 sati bila je mjesto na kojoj se odigrala prava filmska pljačka koja je samo pukom srećom prošla bez ljudskih žrtava.

Dvojica djelatnika zaštitarske tvrtke  Aleph Tau teško su ozlijeđena nakon rafalne pucnjave od strane dvojice maskiranih pljačkaša koji su istrčali sa šumskog puta na cestu i bez ikakvog upozorenja, dok se mini kombi vozilo zaštitarske tvrtke kretalo, zapucali su u njihovom smjeru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako  piše Jutarnji list, hici su prošli kroz vrata vozila pri čemu je vozač, a riječ je o mlađoj muškoj osobi, zadobio teške ozljede u predjelu listova, dok je njegov kolega na suvozačkom mjestu, prema neslužbenim informacijama, dobio prostrjelnu ozljedu također u predjelu noge.

- Suprug i ja taman smo kretali iz Koprivne gdje inače imamo imanje, kad smo odjednom čuli dvije kratke rafalne paljbe. Suprug je baš rekao: ‘Bože, koja budala sad to puca.’ Sjeli smo u auto i krenuli prema Hrastinu i nakon svega tri minute naišli na vozilo koje je bilo parkirano nasred ceste, a čovjek u zaštitarskom odijelu je trčao prema nama i mahao. Odmah smo stali i vidjeli da s vozačkog mjesta drugi mladić pokušava izaći iz automobila. Bila je to prilično potresna scena s obzirom na ozljede koje je imao na listovima. Bojim se da bi možda i iskrvario da nismo tako brzo naišli - kazala je za Jutarnji  gospođa Marica Sučić koja je sa svojim suprugom nedugo nakon napada sasvim slučajno naišla tim putem.

Supružnicu su nabrzinu ispraznili svoj auto od stvari koje su nosili sa sela i zaštitare prevezli do bolnice.

policija
policija na ulicama s dugim cijevima Oružani prepad na zaštitare nadomak Osijeka

Kako saznaje Jutarnji list, pljačkaši su zaštitarima uzeli pištolje i mobitele, kao i sedam vreća iz prtljažnog prostora u kojima se nalazio novac koji su skupljali po lokalnim seoskim trgovinama kako bi ga odvezli u centralu. Po svemu sudeći, riječ je o dobro osmišljenoj i pomno planiranoj akciji za koju su pljačkaši očito imali insajderske informacije, a i vjerojatno su kroz dulji vremenski period promatrali kretanje zaštitara i tražili najbolju poziciju za prepad. Šumsko područje između Hrastina i Koprivne kao stvoreno je za takvu vrstu prepada s obzirom da je u tom dijelu Slavonije promet iznimno rijedak, a šuma pruža dobru mogućnost za bijeg.

Policija je sa svim raspoloživim snagama i danas nastavila potragu koja je sinoć  s mrakom bila prekinuta. Ozlijeđeni zaštitari nisu životno ugroženi.


Izdvojeno

Reci što misliš!