Vijesti / Regija

ulaganje od 20 milijuna kuna

Otvorena obnovljenja i nadograđena Osnovna škola Briješće

Otvorena obnovljenja i nadograđena Osnovna škola Briješće
osijek.hr

Grad Osijek uložio je oko 20 milijuna kuna u rekonstrukciju i dogradnju te opremanje OŠ Briješće, a dobrodošlicu u novu školsku zgradu, učenicima i nastavnicima poželjela je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš

Po prvi puta, učenici od prvog do osmog razreda Osnovne škole Briješće, od jučer su krenuli s nastavom u istoj školskoj zgradi. Naime, učenici od petog do osmog razreda do sada su putovali svakodnevno na nastavu u Čepin, a od danas će svi školu pohađati u Briješću. Dobrodošlicu u rekonstruiranu i nadograđenu školu u Briješću, učenicima je poželjela zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

- Ovo je još jedna lijepa priča kada je riječ o obrazovanju na području grada Osijeka. Ostvarili smo višegodišnje zahtjeve mnogih roditelja jer su od danas sva djeca osnovnoškolci iz Briješća krenuli u školu u svom naselju. Grad Osijek kao vlasnik školske zgrade, uložio je 18,6 milijuna kuna u rekonstrukciju škole, proširenje i dogradnju sportske dvorane. Tako je dosadašnjih 670 četvornih metara prostora škole prošireno na 3.100 četvornih metara. Osim toga, Grad Osijek je uložio dodatnih 1,9 milijuna kuna u opremanje škole i možemo istaknuti da je ovo jedinstven primjer jer je sva sredstva, oko 20 milijuna kuna, osigurao Grad Osijek, jedan dio iz svog proračuna, jedan dio iz kreditnih sredstava. – naglasila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Učenici koji pohađaju razrednu, ali i predmetnu nastavu, u školu će tako od danas ići u Briješću, a ono što slijedi su pravni koraci, prijenos osnivačkih prava s Osječko-baranjske županije na Grad Osijek. Potvrdio je to i zamjenik župana Goran Ivanović.

- Želim čestitati Gradu Osijeku, gradskoj upravi i gradonačelniku na uloženim novcima u ovu osnovnu školu. Specifična je situacija. Škola se nalazi na području Grada Osijeka, a osnivač joj je Osječko-baranjska županija. To znači da će predstavničko tijelo, odnosno Županijska skupština donijeti akt o prijenosu vlasništva. Škola se sada nalazi pod okriljem jedinice lokalne samouprave Čepin i drage volje ćemo tim aktom prenijeti vlasništvo na Grad Osijek. Lijep dan za svu djecu koja idu u ovu osnovnu školu i imaju prostor koji je stvarno adekvatan vremenu u kojem se nalazimo. Želim čestitati i reći da ćemo nastaviti brigu o svim osnovnim i srednjim školama koje se nalaze na području naše regionalne samouprave. – kazao je zamjenik župana.Pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Ljiljana Belajdžić istaknula je kako je dogradnja novih učionica, rekonstrukcija postojeće zgrade i izgradnja školske sportske dvorane u Osnovnoj školi Briješće jedan od velikih projekata Grada Osijeka.

- Dograđene su dvije etaže škole, rekonstruiran je postojeći dio, prenamijenjen i prilagođen novoj opremi, izgrađena je nova sportska dvorana s dodatnim sadržajima. Što se rokova gradnje tiče, ugovor za završetak je zaključen prošle godine u lipnju s rokom do početka ove školske godine koji je zahvaljujući angažmanu izvođača, osječke tvrtke Massa te uz stručni i projektantski nadzor tvrtke M-ing, također iz Osijeka, završen u roku. Potom je uslijedio natječaj za opremanje dvorane, za što je izdvojeno dodatnih 1,9 milijuna kuna. – rekla je pročelnica Ljiljana Belajdžić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nova sportska dvorana, učionice, kabineti, zbornica, sanitarni čvorovi, dizalo.. Rekonstrukcijom Osnovne škole Briješće, površina škole povećana je za oko 2.400 četvornih metara. Izgradnja interne prometnice i parkirališta također je završena, a u planu dovršetka u sljedećoj godini su sportski tereni, vrtna sjenica i amfiteatar.

- Lijepa je ovo priča u Briješću. Došli smo zato pozdraviti sve učenike i zaželjeti im dobrodošlicu u njihovu školu. U današnje vrijeme kada većina područja i gradova u Republici Hrvatskoj ima česte upite i problematiku smanjenja broja djece koja polaze škole, mi se u Osijeku možemo pohvaliti pričom u kojoj smo iz vlastitih sredstava dogradili školu i dobili potpuno novi obrazovni prostor i nove mogućnosti. – poručila je zamjenica gradonačelnika dodajući kako je uz podizanje pedagoškog standarda, najvažniji segment svakako – zadovoljstvo djece i njihovih roditelja koje je ostvarenjem ovog projekta Grada Osijeka, zaista stavljeno u prvi plan.


Izdvojeno

Reci što misliš!