Vijesti / Regija

poginuli otac i trogodišnja kći

Rekonstrukcija strave na autocesti kod Slavonskog Broda: ''Oni koji su vidjeli nesreću i dalje su pod stresom''

''Vozači kamiona su pokušali prići, pokušali su gasiti požar na automobilu, ali nisu uspjeli ništa''

Vožnja autocestom za Josipa i njegovu trogodišnju kći završila je tragično.
Automobil marke Peugeot prvo je skrenuo na zaustavni trak, zatim na zelenu površinu, okretao se, probio zaštitnu ogradu i na kraju - zapalio se. Završili su u vatrenoj stihiji.

Vatrogasci su stigli brzo, već su bili priskočili u pomoć i vozači koji su se našli u blizini. Nažalost, u požaru su otac i kći izgubili život.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Po dolasku na mjesto događaja automobil je već bio u razbuktaloj fazi. Bio je sav u plamenu. Po riječima očevidaca i naših djelatnika, vozači kamiona pokušali su prići, pokušali su gasiti, ali zbog visoke temperature aparatima za početno gašenje, nisu uspjeli ništa napraviti. Nakon gašenja utvrdili smo da su dva tijela izgorjela u automoblu", kaže zapovjednik JVP Slavonski Brod Ivan Vuleta.

Nesreća na autocesti A3
Na autocesti A3 U strahovitoj prometnoj nesreći, dvije osobe poginule kod Slavonskog Broda

Josip s obitelji živi već četiri godine u Njemačkoj, ali je došao posjetiti rodnu Slavoniju. 

"Ono što možemo potvrditi je da se radilo o osobnom automobilu njemačkih registracijskih tablica. I da su u automobilu prilikom slijetanja i požara na vozilu smrtno stradale dvije ososbe. Mi nastavljamo dalje rad u suradnji sa županijskim državnim odvjetništvom", istaknuo je glasnogovornik PU brodsko-posavske Krešimir Šimić

Oni će utvrditi kako i zašto je do nesreće došlo. A oni koji su vidjeli samu nesreću i dalje su pod stresom. 

Do zapaljenja došlo zbog udara?

"Što se tiče temperature, tu budu izuzetno velike temperature, preko 300, 400 Celzijevih stupnjeva. Tako da je bez samog vatrogasnog vozila gašenje jako teško. Zbog čega dolazi do ovakvog zapaljenja? Kako je to moguće? Ja pretpostavljam da je do njega došlo zbog udara. On je preletio kroz zaštitnu ogradu, udario u rub kanala", jasno će Vuleta.

A ako se to dogodi i ako ste pri svijesti, valja biti sabran, pružiti pomoć, pokušati spasiti život.

"Ako su osobe prisebne u tome trenutku prilikom slijetanja, svakako ne treba paziti na materijalnu štetu, treba razbiti prozori što prije, izaći iz vozila i izvući ostale putnike koji su možda s vama", govori Šimić. 

No Josip i njegova kći, nažalost, nisu mogli izaći iz gorućeg automobila.


Izdvojeno

Reci što misliš!