Vijesti / Regija

kod požege

Napušio se 'trave' pa zapalio kuću: Mora ocu platiti 400.000 kn za uništeni dom

Napušio se 'trave' pa zapalio kuću: Mora ocu platiti 400.000 kn za uništeni dom
pozega.eu

30-godišnjak je dobio osam mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje i kaznu od 400.000 kuna

D. Č. (30) zapalio pod utjecajem marihuane obiteljsku kuću krajem veljače u gluho doba noći u Novoselcima kod Požege, a zbog toga mu je Općinski sud u Požegi, po nalogu tužiteljstva, izdao osuđujući kazneni nalog.

Osam mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje i obeštećenje od 400.000 kuna koje u roku od 10 mjeseci tijekom roka provjeravanja mora isplatiti ocu kao vlasniku kuće je sankcija na koju D. Č. ima pravo žalbe.

''Mislim da sam zapalio samo dvosjed, ali ne i zavjese. Potpalio sam ga upaljačem i otišao baki. Ostaloga se ne sjećam. Nisam bio pri sebi, no nemam zdravstvenih problema, nego je u pitanju bila marihuana. Konzumirao sam je neposredno prije toga. Dvosjed je bio na sredini dnevnog boravka. I ne znam točan razlog, nisam imao motiv da zapalim kuću. Inače, marihuanu koristim nekad više nekad manje, ovisno ako ne djeluju lijekovi koji su mi propisani nakon prometne nesreće 2015. godine. U kući sam bio sam, a inače sa mnom živi jedna od dviju sestara, dok je otac u Njemačkoj'', pravdao se u tužiteljstvu D. Č., čije su sestre koristile blagodat i odbile svjedočiti.

Prema optužnici, D. Č. je 26. veljače ove godine oko 2.30 sati zapalio dvosjed u dnevnom boravku, nakon čega se požar proširio na cijelu unutrašnjost kuće sve do krovne instrukcije. Od kuće prepune uspomena, zapravo, nije ostalo ništa, a šteta koju je pričinio ocu, kao vlasniku kuće, je oko 400 tisuća kuna.

Vještak psihijatar je zaključio da 30-godišnjak ima poremećaj osobnosti te da je u vrijeme paleži bio je ubrojiv, ali s djelomičnim gubitkom sposobnosti testiranja realiteta zbog zloupotrebe marihuane, javlja Požega.eu.

Iz izvješća o utvrđivanju uzroka požara Službe zajedničkih i upravnih poslova Inspektorata unutarnjih poslova proizlazi da je požar nastao u prostoru kuhinje i dnevnog boravka, i to namjernim zapaljenjem gorivih tvari.

Izdvojeno

Reci što misliš!