Vijesti / Regija

požega

Pijan bježao od policije pa autom uletio u dnevni boravak 73-godišnjaka

Pijan bježao od policije pa autom uletio u dnevni boravak 73-godišnjaka
pozega.eu

Oko pola noći “nepozvani gost ”uletio je automobilom u dnevni boravak obiteljske kuće u Luka putu u Požegi

Vozač (22) Opel Astre karavan, zagrebačkih registarskih oznaka bježao je požeškoj policiji koja ga je pokušala zaustaviti. Najvjerojatnije je bio pod utjecajem alkohola iz kojeg je razloga i bježao od policije, neslužbeno doznaje portal Požega.eu.

Prema svemu sudeći zbog ne poznavanja ceste nije se zadržao na glavnoj cesti već je produžio iz Frankopanske prema Ulici Luka put u kojoj se uslijed velike brzine nije uspio zaustaviti te je bez kočenja produžio i uletio u dnevni boravak jedne obiteljske kuće. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Sat vremena prije ovog događaja sjedio sam u dnevnom boravku i gledao televizor. Otišao sam spavati u sobu koja mi je odmah pokraj dnevnog boravka. Uhvatio sam prvi san. U snu sam čuo nekakav jak udarac. U tom trenutku nisam znao što se zbiva. Kad sam izišao iz spavaće sobe imao sam što vidjeti. Nekakav mladić je automobilom uletio u moj dnevni boravak, došao gotovo do pola njega. I sami možete pretpostaviti koja je to brzina vozila bila kada je izbila prozore, zid i slomila radijatore u dnevnom boravku. Da sam bio u dnevnom boravku i sjedio gdje uvijek sjedim sad s vama ne bi razgovarao. To ne bi preživio", prepričao je za portal 73-godišnji vlasnik obiteljske kuće.

U nevjerici cijeli događaj je promatrala i kći vlasnika kuće koja je bila na katu iznad.

Udar vozila u kuću probudio je i okolne susjede koji su došli vidjeti što se to zbilo i što ih je probudilo. Prizor je bio zastrašujući.

Unatoč velikoj silini udarca u vozilu se nisu aktivirali zračni jastuci, a 22-godišnjak je ostao neozlijeđen, gotovo bez ogrebotine, piše Požega.eu

Izvješće PU požeško-slavonske:

"U ponedjeljak, 9. rujna 2019., oko 22.45 sati, u mjestu Velika, u Ulici dr. Franje Tuđmana, policijski službenici su prilikom nadzora prometa pokušali zaustaviti osobni automobil marke „Opel“, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,49 promila upravljao 22-godišnjak i koji je nastavio vožnju. Za njim su upalivši svjetlosno-zvučne signale (rotirajuće plavo svjetlo i sirenu) krenuli policijski službenici,  no vozač se nije zaustavljao već je nastavio vožnju gdje je u mjestu  Trenkovo  bez zaustavljanja prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te se nastavio kretati u pravcu Požege nakon čega je na raskrižju ulica Cernička i Luka put, uslijed neprilagođene brzine, udario u živicu, a potom u zid obiteljske kuće u vlasništvu 73-godišnjaka. 22-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije. Prekršajnim nalogom za navedene prekršaje 22-godišnjaku je izrečena novčana kazna u iznosu od 12.500,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci i deset negativnih bodova."

 


Izdvojeno

Reci što misliš!