Vijesti / Regija

stigle kući

Prve hrvatske sijamske blizanke pola godine nakon razdvajanja zajedno u svom domu u Slavoniji

Prve hrvatske sijamske blizanke pola godine nakon razdvajanja zajedno u svom domu u Slavoniji
Vijesti.hr

Prve hrvatske sijamske blizanke uspješno su razdvojene u ožujku u zagrebačkom KBC-u, a sinć su prvi put zaspale u svom domu nedaleko Virovitice

Prve hrvatske sijamske blizanke uspješno su razdvojene u ožujku u zagrebačkom KBC-u, a juler su napustile bolnicu i otišle svojoj kući u Bušetini nedaleko od Virovitice.

Njihova nam je majka poslala je RTL-u fotografije djevojčica Valentine i Kristine koje su prvi put nakon rođenja legle i zaspale u svojim krevetićima u obiteljskom domu u Virovitici. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Djevojčice su rođene kao sijamske blizanke 16. siječnja 2019. godine nakon čega su zadržane na KBC-u Zagreb gdje su ubrzo uspješno operirane i razdvojene. 

Čitava je operacija trajala punih 14 sati, a uz pomoć kolega s Merkura liječnici KBC-a Zagreb po prvi su puta razdvojili sijamske blizance. 

Djevojčice su jučer napokon stigle kući. 

Blizanke su, naime, rođene povezane prsnim košem, jetrima i crijevima. Za hrabri tim liječnika i medicinskih sestara KBC-a Zagreb, uz pojačanje s Merkura, bio je to izazov karijere. Nakon 15 sati zahtjevne operacije djevojčice su uspješno razdvojene.

Valentinu i Kristinu doma su dočekali sestra Maja (6) i brat Ivan (4).


Izdvojeno

Reci što misliš!