Vijesti / Regija

dobre vijesti

U baranjske vrtiće kreće 58 djece više nego prošle godine

U baranjske vrtiće kreće 58 djece više nego prošle godine

U ponedjeljak će tako u vrtiće krenuti 704-oro djece, a očekuje se tijekom rujna još upisanih

Broj baranjskih prvašića i vrtićaraca raste već nekoliko godina, što je najbolji pokazatelj da je zaustavljen demografski pad i odlazak mladih obitelji, piše Radio Baranja.

Prvašića u baranjske škole kreće isti broj kao i prošle godine, a broj vrtićaraca je ove godine veći za 58. U ponedjeljak će tako u vrtiće krenuti 704-oro djece, a očekuje se tijekom rujna još upisanih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dječji vrtić Cvrčak u Belom Manastiru prošle je godine proslavio najviše upisane djece u povijesti, a ove godine krenut će još četvero djece više nego prošle godine, njih 191. U Šećerani 21, Branjinom Vrhu 25, a u jaslicama je 14-oro djece. Dječji vrtić Radost iz Darde bilježi najveći porast. Upisano je 20-ak djece više, ukupno 151 dijete, a razlog je nova zgrada vrtića, kojom su prošireni kapaciteti i primljena sva djeca, tako da nema više čekanja. U jaslicama u Dardi je 30-oro djece, a pedagoška godina zbog opremanja vrtića kasnit će tjedan dana.

I u Bilju je petoro djece više, ukupno 160, od čega 35 u vrtiće na mađarskom jeziku u Vardarcu, Lugu i Kopačevu. Vrtić Zeko iz Kneževih Vinograda upisao je 90-oro djece, dvoje više nego prošle godine. Matični vrtić upisao je nešto manje djece, ali su odjeli u Zmajevcu, Suzi i Karancu upisali 15-ak djece više nego prošle godine ukupno 39. U Čemincu je upisano 56-oro djece odnosno 7 manje nego prošle godine. U Batini je upisano 21 dijete, jedno više, a u Jagodnjaku i Petlovcu, kao i prošle godine 15-oro, odnosno 20-oro djece.

kopacevo-rtl
Baby boom u Kopačevu: 'Vrtić nam je postao pretijesan'

Izvor: Radio Baranja

 


Izdvojeno

Reci što misliš!