Vijesti / Regija

vikend izvješće PU osječko-baranjske

Motociklima 'Yamaha' jurcali 153 km/h i 183 km/h na cesti gdje je ograničenje 70 km/h

Motociklima 'Yamaha' jurcali 153 km/h i 183 km/h na cesti gdje je ograničenje 70 km/h
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Dvanaest prometnih nesreća i 19 pijanih vozača evidentirali su policijski službenici PU osječko-baranjske tijekom vikenda

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je dvanaest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće tri su osobe lakše ozlijeđene. Preostalih deset nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Sedam se dogodilo na području Osijeka, a po jedna na područjima Baranje, Donjeg Miholjca, Đakova, Belišća i Našica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na području PU osječko – baranjske od 23. do 25. kolovoza policijski službenici zaustavili su 19 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (17 vozača osobnog automobila i dva vozača bicikla).

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su 24. kolovoza u 21,40 sati u Kapelni, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 32-godišnji hrvatski državljanin iz Creta Viljevskog, uz prisutnost alkohola u krvi od 1,98 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U petak, 23. kolovoza, policijski službenici su u 23,13 sati u Belom Manastiru zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 45-godišnji državljanin Austrije, uz prisutnost alkohola u krvi od 1,62 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

U 9,19 sati 24. kolovoza policijski službenici su u Ulici Ive Lole Ribara u Potnjanima zaustavili osobni automobil marke „BMW“, kojim je upravljala 26-godišnja hrvatska državljanka iz Šaptinovaca. Prije zaustavljanja vozilo se kretalo brzinom od 112 kilometara na sat u naselju, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim pravilom ograničena na 50 kilometara na sat. Prekoračenje brzine je utvrđeno sa laserom, a za navedeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 10000 kuna do 20000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca te šest negativnih prekršajnih bodova.

policija
pijan udario u stablo Vukovarac se 'Quadom' zabio u drvo, teško ozlijedio i dobio 30 tisuća kuna kazne!

Istoga dana u 12,07 sati na državnoj cesti broj 34, između Kitišanaca i Gata, policijski službenici zaustavili su motocikl marke „Yamaha“ kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin iz Gata. Prije zaustavljanja motocikl se kretao brzinom od 153 kilometra na sat van naselja na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat. Prekoračenje brzine je utvrđeno presretačem. Počinitelju prekršaja je izrečena novčana kazna u iznosu od 5000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „A“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca te tri negativna prekršajna boda.

Također 24. kolovoza, u 14,26 sati na državnoj cesti broj 34, između Gata i Črnkovaca, policijski službenici zaustavili su motocikl marke „Yamaha“ kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin iz Kućanaca. Prije zaustavljanja motocikl se kretao brzinom od 183 kilometra na sat van naselja na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat. Prekoračenje brzine je utvrđeno presretačem, a počinitelju prekršaja izrečena je novčana kazna u iznosu od 5000 kuna i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „A“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca te tri negativna prekršajna boda.


Izdvojeno

Reci što misliš!