Vijesti / Regija

rezultati pojačanih mjera

U šest sati policija evidentirala 45 prekršaja od čega su 25 počinili biciklisti: Najčešći prekršaj vožnja po nogostupu

U šest sati policija evidentirala 45 prekršaja od čega su 25 počinili biciklisti: Najčešći prekršaj vožnja po nogostupu
Ilustracija (Dario Klimczak/Facebook)

47 prekršaja policijski službenici evidentirali su tijekom provođenja pojačanih mjera u prometu usmjerenim na vozače bicikla, mopeda i motocikla

Jučer, 22. kolovoza, na području PU osječko – baranjske policijski službenici zaustavili su dvanaest vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (sedam vozača bicikla, dva vozača osobnog automobila, dva vozača teretnog automobila i jedan vozač mopeda).
 
U pojačanim mjerama provedenim od 17 do 23 sata, usmjerenim na vozače bicikla, mopeda i motocikla, ukupno je evidentirano 47 prekršaja.
 
Od ukupnog broja evidentiranih prekršaja, 25 se odnosilo na vozače bicikla (7 prekršaja vožnje uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi, 13 prekršaja vožnje po nogostupu, 4 prekršaja nekorištenja reflektirajućeg prsluka i 1 prekršaj ne uporabe svjetala noću) i 4 vozača mopeda (1 prekršaj vožnje uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim mopedom i 1 prekršaj nenošenja zaštitne kacige).

 Najveću koncentraciju alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su u 18,20 sati u Petrijevcima, kada su zaustavili 69-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Petrijevaca, koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,75 grama po kilogramu.
 
U 20,45 sati u Belom Manastiru dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Policijski službenici su kod 44-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Belog Manastira, koji je upravljao teretnim automobilom najveće dopuštene mase 3500 kilograma, utvrdili prisutnost alkohola u krvi od 1,13 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!