Vijesti / Regija

oprema vrijedna 225 tisuća kuna

Nakon opremanja počinje s radom fizikalna medicina i rehabilitacija u Belom Manastiru

Nakon opremanja počinje s radom fizikalna medicina i rehabilitacija u Belom Manastiru
OBŽ

Za Dom zdravlja Beli Manastir do sada je nabavljena oprema u vrijednosti 1.541.772,50 kuna, od čega oprema za fizikalnu medicinu iznosi ukupno 225.120,00 kuna

Kroz Projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele županije“ Osječko-baranjska županija osigurala je 23,90 milijuna kuna kojima će uvjete i djelatnost šest domova zdravlja, kojima je osnivač, uzdići na znatno višu razinu.

Naime, više od 10 milijuna kuna ulaže se u infrastrukturne zahvate, a gotovo 13 milijuna kuna za novu medicinsko-tehničku i dijagnostičko-terapijsku opremu. Kako se tijekom dosadašnje provedbe Projekta iskazala potreba za nabavu još više opreme, Županija je iz vlastitog proračuna izdvojila dodatnih 1,6 milijun kuna upravo za opremanje svih domova zdravlja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S posebnom pozornosti tako se prati nabava opreme čija ugradnja omogućava početak rada fizikalne medicine i rehabilitacije u Belom Manastiru.

Naime, zgrada za tu djelatnost završena je u sklopu Doma zdravlja Beli Manastir prije dvije godine. Iz sredstava Županije i Doma zdravlja za njeno opremanje prošle godine osigurano je gotovo 400.000 kuna, a veći dio planiran iz europskih fondova. Vrijednost medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme koja već je ili će uskoro biti dodijeljena liječnicima i koncesionarima Doma zdravlja Beli Manastir kroz projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele OBŽ“, sufinanciran sredstvima EU u 85 % iznosu, ukupno iznosi 1.910.000,00 kuna. Ta oprema se nabavlja zajedno s ostalom opremom za sve domove zdravlja u navedenom projektu, koji traje do 1. lipnja 2020. godine, te se i nabavlja u skladu s planom provedbe cijelog projekta.

Za Dom zdravlja Beli Manastir tako je do sada nabavljena oprema u vrijednosti 1.541.772,50 kuna, od čega oprema za fizikalnu medicinu iznosi ukupno 225.120,00 kuna. U tom sklopu osobito je važan ugovor koji je 21. kolovoza župan Ivan Anušić potpisao s dobavljačem opreme koja je, između ostalog, namijenjena djelatnostima dentalne, fizikalne medicine i ginekologije (laser, magnetoterapija, terapijski UZV, autoklav, saug motor, stomatološka stolica, ginekološka stolica i stol) u vrijednosti od 672.678,75 kuna. Oprema za fizikalnu medicinu uključuje 4 terapijska lasera, 4 magnetoterapijskih uređaja, 4 multifunkcionalnih aparata za fizikalnu terapiju (elektroterapija, tens, uzv i laser), 6 tensa i 4 terapijska ultrazvuka.

Nakon potpisivanja ugovora župan Anušić rekao je da se time zaokružuje ciklus opremanja djelatnosti fizikalne medicine i rehabilitacije u Belom Manastiru te se uskoro može očekivati i otvaranje zgrade. Dodao je da će tu vijest sa zadovoljstvom dočekati žitelji Baranje koji na terapije i rehabilitaciju više neće morati putovati u Bizovac i druga lječilišta. U novom objektu planirano je zapošljavanje sedam osoba.


Izdvojeno

Reci što misliš!