Vijesti / Regija

sve izgorjelo

Požar u Josipovcu: Tri obitelji ostale bez krova nad glavom

Požar u Josipovcu: Tri obitelji ostale bez krova nad glavom
Vatrogasci Osijek

U srijedu oko 16 sati u Josipovcu planuo je požar zbog kojega su tri obitelji ostale bez doma

Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijek, njih 9 s tri vatrogasna vozila.

Požarom je bilo zahvaćeno krovište veličine 250m3 te tri stana sa 15 prostorija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odmah po dolasku vatrogasci su pristupili gašenju nastalog požara sa 3 vitla za brzo gašenje te se u vrlo kratkom roku počela urušavati štokatura u sva 3 stana. Ugasivši nastali požar za dogašivanje i čuvanje požarišta na mjestu intervencije ostali članovi DVD Retfala.

"Nismo ništa uspjeli spasiti. Supruga je taman krenula u trgovinu s autom i vidjela da se nešto dimi. Mislili smo da netko nešto pali iza kuće. Kada sam otišao iza, vidio sam kako kuća gori i odmah sam obitelj izvukao van. Imamo dvoje male djece, bebicu od devet mjeseci i petogodišnjaka. Hvala Bogu nitko nije ozlijeđen, to mi je najvažnije. Taman sam sredio cijelu kuću, rekao je za 24sata Tomislav Sopjanac, jedna od žrtava požara.

"Mi smo u malom stanu, ali oni trebaju smještaj. Cijelu kuću su preuredili i sada je sve otišlo u nekoliko sati. Cijeli život su radili i mučili se i patili. Djeca nemaju niti svoju odjeću jer ona je bila u sobi iz koje je krenuo požar", kaže Sadra, Tomislavova sestra.

Očevid na mjestu požara obavili su 15. kolovoza policijski službenici u suradnji s inspektorima zaštite od požara. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno. Policija nastavlja utvrđivati okolnosti uslijed kojih je došlo do požara.

Osječko-baranjska županija najavila je kako će pomoći obiteljima sa sanacijom domova, a pozivaju se i svi građani koji imaju mogućnosti da pomognu.


Izdvojeno

Reci što misliš!