Vijesti / Regija

tragedija

Krenuo pomoći prijatelju koji se utapao pa stradao? U Dravi našli tijelo dječaka (14) iz Bistrinaca

Krenuo pomoći prijatelju koji se utapao pa stradao? U Dravi našli tijelo dječaka (14) iz Bistrinaca
Goran Ferbezar/PIXSELL

Mještani kažu da su dječaci u želji da se osvježe zajedno skočili u rijeku

U Dravi kod Bistrinaca utopio se četrnaestogodišnji dječak.

Glas Slavonije neslužbeno doznaje da je utopljenik Josip L. (2004. godište), koji je s prijateljima u četvrtak predvečer krenuo na kupanje u rijeci Dravi, na tzv. Bistrinačku plažu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mještani kažu da su dječaci u želji da se osvježe zajedno skočili u vodu, no da se u jednom trenutku jedan od njih počeo utapati. Premda građom nije bio najsnažniji, prijatelju (ili rođaku) prvi je u pomoć priskočio upravo hrabri Josip. Nažalost, taj njegov nesebični postupak završio je tragično.

Prijatelji koji su se nalazili oko njega primijetili su da Josip nestaje pod vodom. Kada dozivanje i pretraživanje rijeke nije dalo rezultata, uplašeni dječaci pozvali su u pomoć Službu 112 u nadi da će im pomoći pronaći Josipa, javlja Glas Slavonije.

HGSS-ovci su krenuli u potragu za dječakom na naznačenoj lokaciji. S 13 ljudi, četiri vozila i dva čamca ekipa je pretraživala rijeku sve do ponoći, no zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, kiše i grmljavine, pretraga je privremeno prekinuta i nastavljena je u petak ujutro. Tada je na obalu Drave stiglo još desetero ljudi kojima je u potrazi pomagao i potražni pas i dva čamca, a služili su se i bespilotnom letjelicom radi boljeg pregleda terena. Zajedno s roniocima Specijalne policije cijelo su jutro pretraživali dno Drave od plaže u Bistrincima do belišćanskog mosta. 

Točne okolnosti koje su dovele do ove tragedije bit će poznate nakon kriminalističkog istraživanja.


Izdvojeno

Reci što misliš!