Vijesti / Regija

sve više turista dolazi u slavoniju i baranju

Rekordan rast broja noćenja u Osječko-baranjskoj županiji

Rekordan rast broja noćenja u Osječko-baranjskoj županiji
Davor Javorovic/PIXSELL

Tijekom prvih šest mjeseci porast broja noćenja u Slavoniji i Baranji iznosi 16%, a u srpnju, mjesecu u kojem su turisti do sada najčešće birali morske destinacije za odmor, na području ove kontinentalne županije zabilježen je dodatni porast noćenja te iznosi, za srpanj, rekordnih 17%

Jedinstvena turistička ponuda na istoku Hrvatske gostima pruža mogućnost uživanja u kulturnom, aktivnom, gastro i eno, vjerskom, zdravstvenom i ciklo turizmu. Prepoznaje to i Osječko-baranjska županija koja je osnivanjem Upravnog odjela za kontinentalni turizam osnažila svoja nastojanja da osigura kvalitetan i strateški razvoj Slavonije i Baranje kao vodeće kontinentalne turističke destinacije.

Tijekom posljednje dvije godine na području županije udvostručen je broj kreveta koje nude hoteli, privatni smještaji, hosteli, OPG-ovi pa čak i kampovi. Kako je odmor na kontinentu turistički trend u Europi i svijetu, tako polako postaje i kod nas. Sve je više gostiju koji se tijekom godine, ali i tijekom ljetnih mjeseci odlučuju odmor provesti na nekoj od kontinentalnih destinacija. Značajan iskorak u broju posjetitelja već nekoliko godina bilježi Osječko-baranjska županija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom prvih šest mjeseci porast broja noćenja u Slavoniji i Baranji iznosi 16%, a u srpnju, mjesecu u kojem su turisti do sada najčešće birali morske destinacije za odmor, na području ove kontinentalne županije zabilježen je dodatni porast noćenja te iznosi, za srpanj, rekordnih 17%.

Značajno je napomenuti da podaci e-visitora govore kako sve više gostiju u Slavoniji i Baranji produžuje svoj boravak, a strani se gosti u prosjeku zadržavaju duže od domaćih. Najviše turista dolazi u Osijek te u Đakovo, Baranju i Našice, a porast broja turista osim Osijeka bilježe i Bizovac, Draž i Bilje.

Gosti koji dolaze upoznati Slavoniju i Baranju najradije se odlučuju za smještaj u hotelima, a bilježi se i porast gostiju koji žele boraviti u domaćinstvima.

Savršen spoj prirode, nematerijalne kulturne baštine i ruralne kulture življenja, bogate gastro i eno ponude predstavlja jedinstven turistički proizvod kojeg gosti cijene, prepoznaju i iznova mu se vraćaju.

Zaštićena parkovna arhitektura osječkih parkova, barokna Tvrđa i Europska avenija kao jedan od najljepših europskih secesijskih nizova izvrsna su pozivnica za upoznavanje kulturne baštine urbanog Osijeka. Đakovačka katedrala i brojni dvorci rasprostranjeni širom Osječko-baranjske županije čine bogatu sakralnu i kulturnu baštinu ovoga kraja.

Za ljubitelje aktivnog odmora ponuda je sve bogatija. Od Adrenalinskog parka u Zlatnoj gredi, vožnje kajakom po Kopačkom Ritu do bicikliranja po baranjskim surducima – svaka od ovih avantura pruža priliku da upoznate Slavoniju i Baranju na jedinstven način.

Biser prirodne baštine istoka Hrvatske zasigurno je Kopački rit. Močvarni dom više od 2300 bioloških vrsta najstariji je proglašeni park prirode u Hrvatskoj, a u svijetu je poznat i kao Europska Amazona. Obići se može brodom, čamcem, biciklom, turističkim vlakom ili šetajući po brojnim mostovima Rita.

Da su Slavonija i Baranja poseban doživljaj za sva osjetila potvrđuje bogatstvo gastro i eno ponude. Vina iz četiri vinogorja te brojni autohtoni specijaliteti čine jedan od najjačih turističkih aduta ovoga kraja. Dodamo li tome široku lepezu smještaja od hotelskih do autohtonih seoskih domaćinstava postaje jasno zašto je upravo Osječko-baranjska županija jedinstvena destinacija koja će pozitivne turističke trendove u budućnosti i dodatno osnažiti.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!