Vijesti / Regija

investicija županije

Do jeseni četiri nova dječja igrališta u Osječko-baranjskoj županiji

Do jeseni četiri nova dječja igrališta u Osječko-baranjskoj županiji
Jurica Galoic/PIXSELL

Vrijednost svakog igrališta je 105 tisuća kuna

Sredstvima Osječko-baranjske županije u naredna dva mjeseca izgradit će se i opremiti četiri dječja igrališta, i to u Ivanovcu, Beketincima, Bolmanu i Podravskoj Moslavni.

Naime, ugovor o ovom projektu danas, 6. kolovoza 2019. godine, potpisali su zamjenik župana Goran Ivanović i direktor tvrtke Vojtek oprema d.o.o. Darko Vojtek, a tomu su nazočili i predstavnici jedinica lokalne samouprave gdje su predviđena igrališta - načelnik Općine Antunovac Davor Tubanjski, načelnik Općine Jagodnjak Stevo Mlinarević, v.d. pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalno-stambenu djelatnost Općine Čepin Marica Beraković i novoizabrani načelnik Općine Podravska Moslavina Dominik Cerić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrijednost radova iznosi 514.976,10 kuna, a kako je Osječko-baranjska županija financirala i izradu projektne dokumentacije (24.250,00 kuna) ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi 539.226,10 kuna.

- Danas smo potpisali ugovore za još četiri dječja igrališta koja će Osječko-baranjska županija donirati jedinicama lokalne samouprave na svom području. Igrala su multifunkcionalna i na njima se istovremeno može igrati veći broj djece, 15 do 20, te tako na određeni način podižemo standard dosadašnjih dječjih igrališta. Vrijednost svakog igrališta je 105.000 kuna - rekla je Nataša Tramišak, pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije koji je nositelj projekta.

Pročelnica Tramišak naglašava kako je Osječko-baranjska županija u protekle dvije godine izdvojila 2,5 milijuna kuna za izgradnju 22 dječja igrališta te ih opremila novim igralima. Osim u dječja igrališta, Županija je u zadnje dvije godine uložila četiri milijuna kuna u izgradnju i opremanje sportskih terena i igrališta, a najveća ulaganja bila su u srednjoškolska igrališta u Đakovu i Našicama.

Darko Vojtek, direktor i vlasnik Vojtek opreme d.o.o., kaže da tvrtka ima sjedište u Belom Manastiru, posluje diljem Hrvatske i šire, trenutno zapošljava 40 djelatnika, a drago mu što ih Osječko-baranjska županija prepoznaje kao kvalitetnog izvođača dječjih igrališta. Ističe da nova igrališta omogućavaju interakciju među djecom jer ih na svakom igralu istovremeno može biti više. Sprave su pretežno od aluminija, plastificirane, trajne su i mogu niz godina služiti svojom funkcijom, ali i kao ukras, a njihove certifikacije su jamstvo i za sigurnost. Igrališta imaju gumenu anti-stres podlogu.

- Znamo koliko su igrališta bitna za razvoj djece i njihovo slobodno vrijeme, pa je inicijativa župana Ivana Anušića da se grade po prioritetima u jedinicama lokalne samouprave, odnosno gdje do sada nisu postojala u takvom obliku. Iako su nova igrališta i igrala multifunkcionalna i interaktivna, sada s manje novaca gradimo više igrališta nego što se radilo prije dvije godine - rekao je zamjenik župana Goran Ivanović.


Izdvojeno

Reci što misliš!