Vijesti / Regija

veliki u tuzi

Roditelji djevojke Ivane, stradale u Novskoj, donirali njezine organe

Roditelji djevojke Ivane, stradale u Novskoj, donirali njezine organe
Ivica Galović/Pixell

Ivana Babić (28) treća je žrtva teške prometne nesreće u Novskoj, a njezini roditelji i suprug u tuzi koja ih je snašla, pronašli su snage i pokazali veliko srce.

Kako su rekli u razgovoru za Jutarnji list, cijelo vrijeme su se nadali kako će se Ivana probuditi iz kome, ali jednog dana stigao je poziv iz bolnice. Kako su ranije potpisali suglasnost da se njezini organi doniraju, djelatnici bolnice obavijestili su ih kako će i učiniti s obzirom da je Ivana, rodom iz Štitara, preminula.

Nesreća na autocesti A3
mladi život ugašen Preminula i treća žrtva naleta kamiona u Novskoj

Tako je Ivana, nakon što je kako je vidljivo po službenom zapisniku policije, svojim tijelom spasila kolegicu Teu s kojom je putovala na poslovni put u Njemačku, spasila još nekoliko života ljudi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Svi smo izvan sebe. Kad smo trebali podršku, nismo je dobili. Nitko nije imao sluha da se Ivanu prebaci u zagrebačku bolnicu gdje su zasigurno bolji uvjeti. Više suza nemamo, jer mi smo svoje isplakali. Neki dan su nam priopćili da je Ivani došao kraj. Bila je 40 dana na aparatima i nadali smo se svakoga dana da će se probuditi, da će ići na rehabilitacije i oporaviti se koliko bude moguće. Vjerovali smo da će biti s nama. Doktor Paladino je pregledao cijelu medicinsku dokumentaciju. Ivaninim roditeljima je rekao da spasa nema, da odu kući i mole se", rekao je Ivanin stric.

nesreća
kamionom uletio na odmorište U strahovitoj nesreći na autocesti stradale djevojčice iz Dalja
Minuta šutnje za stradale djevojčice
GROMOGLASNA TIŠINA Minutom šutnje 17 tisuća navijača odalo počast stradalim djevočicama iz Dalja
Nesreća na autocesti A3
novi detalji teške nesreće Vozač kamiona koji je usmrtio djevojčice 20 dana prije nesreće zakačio je vozilo HAC-a

Podsjetimo, prema do sad ne razjašnjenim okolnostima, vozač Ivan Filipović, uletio je na odmorište i na njemu velikom brzinom udario u više osoba, a među njima i dvije djevojčice iz Erduta koje su preminule na licu mjesta, dok je Ivana svoju bitku izgubila mjesec dana kasnije, a njezina kolegica Tea otpuštena je ubrzo na kućnu njegu. Istražni postupak još uvijek traje.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!