Vijesti / Regija

ogromna šteta

Vukovarsku srednju školu uništila oluja: 330 učenika čeka popravak

Obnova će biti opsežna i svi joj se nadaju, ali još uvijek nije počela i ne zna se kad će...

Kišovito vrijeme i dalje kvari ljeto, a još uvijek se zbraja šteta od oluje proteklog vikenda. Osiguravajuće kuće zatrpane su zahtjevima za prijavu štete.

Ekipa RTL-a u Vukovaru je provjerila stanje uništenih objekata i ušla u srednju školu koja je - pod vodom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Početak školske godine nemoguće je očekivati u ovakvom prostoru jer olujna tuča ne samo što je nanijela veliku štetu, već je školu učinila opasnom. 

Uništila ju tuča proteklog vikenda

Lijepa, suvremena zgrada Srednje strukovne škole u Vukovaru uništena je u olujnoj tuči proteklog vikenda.

"Jedan moment je bilo kao dlan. Tako su padali komadi leda. I to je kao orah...kao loptice da su padale", kazala je spremačica u Srednjoj strukovnoj školi "Marko Babić", Marija Vuković.

I to toliko snažno da su probile krov škole koja sada prokišnjava pri svakoj kiši. U učionicama žubori, kao na slapovima.

"Dakle, nema učionice u kojoj nema vode. Uredski prostori su također pogođeni. Ono što smo mogli spasiti, spasili smo", rekao je ravnatelj škole Vladimir Matić.

Nije se sve uspjelo spasiti

A to su računala, no nije se sve uspjelo spasiti. Parket je podignut, zidovi uništeni. Materijalna šteta je velika i prijavljena osiguravateljskoj kući. No, ova škola koja u vrijeme nastave ima 330 učenika sada je i opasna.

"Pala je jedna plafonjera na našu spremačicu. Dakle, jedna vrlo neugodna situacija i to je bio razlog da sam ja pozvao nakon toga djelatnike HEP-a da isključe električnu energiju u cijeloj zgradi", kazao je Matić.

Struja je isključena zbog mjera opreza. A vrata učionica moraju biti neprestano otvorena kako bi se prostorije osušile.

Pri prvoj kiši, škola će opet plivati

Ali pri prvoj kiši, škola će opet plivati pa su se za pomoć javili i osnivaču Vukovarsko-srijemskoj županiji.

"Mi ćemo obnoviti školu. I "Marko Babić", i u Drenovcima, i objekte koji su u našem vlasništvu, a isto tako i prijave šteta na svim ostalim objektima", kazao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Svi se nadaju da će škola biti obnovljena do početka školske godine.


Izdvojeno

Reci što misliš!