Vijesti / Regija

Smjenjen načelnik policije

Ubijena socijalna radnica upozoravala: "Drežnjak nabavlja pištolj!"

Ubijena socijalna radnica upozoravala:
Davor Javorovic/PIXSELL

Svakog sata stižu nove informacije vezane uz stravični zločin koji se jučer dogodio u Đakovu.

Blaženka Poplašen, socijalna radnica s dugogodišnjim iskustvom, ubijena je na svom radnom mjestu, a kako donosi Jutarnji list, to se možda moglo i izbjeći.

Naime, prema neslužbenim informacijama, ona je pet dana prije smrti policiji poslala email u kojem je napisala kako Andrija Drežnjak nabavlja pištolj.

Tko je Andrija Drežnjak? Rekonstrukcija brutalnog zločina u Đakovu: Ubio socijalnu radnicu nezadovoljan visinom socijalne pomoći?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njegova skrbnica Blaženka Poplašen, kažu njihovi sugovornici, nije se bojala za sebe - dugo godina uspijevala je održavati odnos s Andrijom - ali je smatrala da bi moglo biti jako opasno ako se Andrija, kao osoba potpuno lišena poslovne sposobnosti i sklona ispadima, domogne oružja.

"Policija to mora istražiti jer bi mogao ozlijediti nekoga vani", smatrala je.

uhićenje ubojica đakovo
Kod Đakovačkih selaca Uhićen napadač iz Đakova!

Također je obavijestila i njegova psihijatra o tome da je Andrija u posljednje vrijeme promijenio ponašanje te ga zamolila da pripazi na to uzima li Andrija redovito terapiju.

Policija provodi unutarnju kontrolu

PP Đakov koja nadležna za postupanje u ovakvim slučajevima, na području grada Đakova, pokrenula je odmah i postupak unutarnje kontrole pa se tek treba utvrditi je li bilo propusta.

Ono što je sigurno jest da je Andrija Drežnjak imao podeblje dosje u kojem stoje djela poput “nasilničkog ponašanja, nedozvoljenog držanja oružja, izazivanja požara...”.

Nažalost, jedan život je na kraju i ugašen dok se za drugi liječnici još bore u osječkom KBC.

Doktor Ivan Hećimović
trenutno se nalazi na Zavodu za intenzivnu medicinu osječkog KBC-a Ranjeni djelatnik đakovačkog Centra za socijalnu skrb i dalje u teškom stanju

Neslužbeno se saznaje i kako je vjerovatni razlog njegovog sumanutog pohoda nekretnina koju je Andriji ostavio otac, ali je njome mogla raspolagati samo ubijena službenica obzirom da je štićenik bio pod nadzorom Centra od 1992. godine. Tako je njezin potpis bio na svim darovnim ugovorima dok je stradali pravnik bio zadužen provjeriti da li je sva dokumentacija u zemljišnim knjigama u skladu s zakonom.

Sve je to, kažu neslužbeni izvori Jutarnjeg lista, Andriji postalo sumnjivo, a navodno je iz najbliže okoline primao signale da mu pravnik i skrbnica zapravo žele uzeti kuću. Je li ga to potaknulo na krvavi pohod, policija će tek utvrditi.

Smjenjen načelnik policije

Na konferenciji za medije održanoj večeras, objavljeni su i prvi rezultati istrage, a prema svemu sudeći, napravljeni su propusti u postupanju policije. Tako je smijenjen načelnik đakovačke policije Rudolf Kolarić, a protiv ukupno  četiri djelatnika provedi se postupak nalon kojeg će se utvrditi njihova odgovornost..

Policija je utvrđivala jesu li policajci ranije raspolagali informacijama prema kojima bi počinitelj mogao doći u situaciju da napravi ovakva zlodjela.

"Provedenim nadzorom utvrđeno je da je policijska postaja 17. svibnja redovnom poštom zaprimila pisanu obavijest Centra za socijalnu skrb. U njoj se navodi informacija o učestalim dolascima dvojice štićenika u Centar, a kojom prilikom su bili verbalno agresivni i da raspolažu anonimnom informacijom o mogućoj nabavci vatrenog oružja.

Stručni tim je zaključio da je prilikom postupanja rukovoditelja i policijskih službenika došlo do propusta. Nisu u dovoljnoj mjeri i pravodobno poduzeli radnje, a rukovoditelji su propustili usmjeravati njihov rad", rekli su na konferenciji.


Izdvojeno

Reci što misliš!