Vijesti / Regija

oglasila se i policija

Načelnik policije o zločinu u Đakovu: "Ubojicu smo ulovili po dojavi građana. Stigla i Unutarnja kontrola"

Načelnik policije o zločinu u Đakovu:
Davor Javorovic/PIXSELL

'Kod njega je pronađeno oružje, putovnica i više od deset tisuća kuna'

Načelnik Policijske uprave osječko-baranjske, Ladislav Bece, održao je danas konferenciju za novinare vezano za stravičan događaj u Đakovu kada je rastrojeni Andrija D. (61) z vatrenog oružja ubio socijalnu radnicu i teško ranio njezinog kolegu.

Ranjeni pravnik Centra za socijalnu skrb Ivan Pavić (35) i dalje je kritično.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

 Istaknuo je kako je počinitelj otprije poznat policiji po nasilnom ponašanju, paležu, ilegalnom posjedovanju oružja... U potrazi za njim je korišten i dron.

"Kod njega je pronađeno oružje, putovnica i više od deset tisuća kuna. Zaključujemo da je namjeravao napustiti područje Đakova. Uhitili smo ga na temelju dojave građana", rekao je načelnik.

Policija provodi kriminalističko istraživanje kojim se pokušava utvrditi kako je počinitelj došao do oružja.

Zbog tragedije se provodi i nadzor u Policijskoj postaji Đakovo.

Tko je Andrija Drežnjak? Rekonstrukcija brutalnog zločina u Đakovu: Ubio socijalnu radnicu nezadovoljan visinom socijalne pomoći?

 "Temeljem saznanja da je policijska postaja Đakovo od Centra za socijalnu skrb dobila informaciju da je došlo do promjene ponašanja počinitelja i njegovog oca, koji su štićenici Centra, glavni ravnatelj policije Nikola Milina uputio je stručni tim i Unutarnju kontrolu da provjere sva naša postupanja i saznanja koja smo imali kao i sve okolnosti kontakata djelatnika policije i Centra. Članovi stručnog tima MUP-a u utorak su počeli razgovore s policajcima kako bi se utvrdilo je li bilo nepravilnosti u postupanju", izjavio je načelnik Bece te dodao kako je počinitelj dolazio u Centar dva do tri puta tjedno, ali da protiv njega u posljednje vrijeme nije bilo službenih prijava.

Iako su se pojavile informacije da je počinitelj prethodno prijetio i djelatnicima na Gruntovnici te Gradskoj upravi, načelnik kaže kako policija nema takvih saznanja.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!