Vijesti / Regija

rojekt „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“

Grad Osijek i Županija subvencionirat će kamate za stambene kredite

Grad Osijek i Županija subvencionirat će kamate za stambene kredite
osijek.hr

Kredit se odobrava za kupnju stana ili kuće, uz minimalan rok otplate od 15 godina, do iskorištenja ukupnog kreditnog potencijala u iznosu od 50.000.000,00 kuna

Grad Osijek i Osječko-baranjska županija subvencionirat će, svatko po jedan postotni poen, stambene kredite za hrvatske državljane s prebivalištem i radnim odnosom na području Osijeka – bez obzira na godine života.

Osječani bi tako prijavom na ovaj natječaj mogli dobiti stambeni kredit za koji bi kamatu u prvih deset godina plaćali samo 0,49-1,2%, ovisno o tome s kojom poslovnom bankom dogovore kredit. Cilj ovoga projekta je pozitivno utjecati na broj radno aktivnog stanovništva, smanjiti nedostatak i odljev potrebne radne snage te time ubrzati gospodarski rast i razvoj Osijeka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kredit se odobrava za kupnju stana ili kuće, uz minimalan rok otplate od 15 godina, do iskorištenja ukupnog kreditnog potencijala u iznosu od 50.000.000,00 kuna. Najviši iznos kredita koji će Grad Osijek subvencionirati je 500.000,00 kuna, no stambeni kredit može biti i veći od tog iznosa, ali će razliku financirati korisnik.

– Rado smo se odazvali pozivu za sudjelovanjem u ovom projektu, posebice jer u našem gradu živi i radi značajan broj IT-ovaca. Kamatne stope su već relativno niske, a uz subvenciju Grada i Županije dosegnut će i postotak od 0,49. Istovremeno očekujemo i od pravnih subjekata, odnosno tvrtki iz Osijeka da za određene svoje djelatnike subvencioniraju i ostatak kamate – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota prigodom današnjeg potpisivanja Sporazuma o suradnji u provedbi projekta „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić istaknuo je kako su sporazum sa Županijom danas potpisali Grad Osijek, Grad Beli Manastir, Općina Bilje, Općina Koška, Općina Magadenovci i Općina Erdut.

– Njihovim uključivanjem u ovaj projekt želimo omogućiti stambeno zbrinjavanje onima koji žele doći i zadržati svoju obitelj u Slavoniji – rekao je Anušić te pozvao i ostale općine, kao i gospodarske subjekte, da se priključe projektu.

Valja podsjetiti kako je Grad Osijek prošloga tjedna najavio i nastavak Programa POS, odnosno izgradnju stambenih zgrada te prodaju ili najam stanova po iznimno povoljnim uvjetima u pogledu kreditnih linija te cijene kvadratnoga metra stana. Kroz ova dva projekta pomoći će se radno aktivnom stanovništvu na području Grada Osijeka da kupi nekretninu te time osigura svoj ostanak ovdje.

Više o Programu društveno poticane stanogradnje: https://www.osijek.hr/grad-osijek-nastavlja-s-projektom-rjesavanja-stambenoga-pitanja-osjecanki-i-osjecana/

 


Izdvojeno

Reci što misliš!