Vijesti / Regija

zabilježeno i još 246 drugih prekršaja

Rezultati pojačanih mjera u prometu tijekom vikenda: Policija zaustavila 25 pijanih vozača

Rezultati pojačanih mjera  u prometu tijekom vikenda: Policija zaustavila 25 pijanih vozača
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policijski službenici zaustavili su 25 vozača koji su imali nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi.

Policijski službenici su od 21. do 23. lipnja na području PU osječko – baranjske zaustavili 25 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (22 vozača osobnih automobila, dva vozača bicikla te jedan vozač teretnog automobila).
 
U navedenom periodu, osim prekršaja upravljanja vozilima uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi, evidentirano je još 246 prekršaja, od čega 105 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 58 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 31 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja pod zabranom, 5 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 42 ostala prekršaja.
 
U petak, 21. lipnja, od 8 do 13 sati na području PU osječko-baranjske provedene su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Policijski službenici ukupno su evidentirali Ukupno je utvrđeno 70 prekršaja od čega 45 nekorištenje sigurnosnog pojasa i 19 nepropisno korištenje mobitela.
 
Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski su službenici evidentirali 21. lipnja u 3,35 sati u Ulici Europske Avenije u Osijeku, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 25-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 2,49 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 
Na državnoj cesti broj 7, kod križanja sa županijskom cestom broj 4105, 21. lipnja u 15,30 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške, a jedna lake tjelesne ozljede, a kod 54-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao motociklom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,81 grama po kilogramu.
 
U 18,45 sati 21. lipnja u Belom Manastiru dogodila se prometna nesreća u kojoj su četiri osobe zadobile lake tjelesne ozljede, a kod 51-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 0,60 grama po kilogramu.
 
U nedjelju, 23. lipnja, u 3,45 sati policijski su službenici u Đakovu zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 22-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,53 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Istoga dana u 9,15 sati na državnoj cesti broj 7, između Kneževa i Duboševice, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Kod 62-godišnjeg državljanina Austrije, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 0,80 grama po kilogramu.
 
Na državnoj cesti broj 34, između Viljeva i Donjeg Miholjca,  23. lipnja u 11,27 sati policijski službenici zaustavili su osobni automobil marke „VW CC 2.0 TDI“ kojim je upravljao 50-godišnji hrvatski državljanin. Prije zaustavljanja vozilo se kretalo brzinom od 147 kilometara na sat, a brzina su utvrdili presretačem. Vozaču su izrekli novčanu kaznu u iznosu od tri tisuće kuna te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
U 21,10 sati 23. lipnja policijski su službenici u Tenji zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 20-godišnji hrvatski državljanin. Kod vozača su pronašli zelenu biljnu materiju nalik na drogu tipa marihuana. Odbio je testiranje na utvrđivanje prisutnosti droga u organizmu. Kod putnika u vozilu, 34-godišnjeg hrvatskog državljanina, također su pronašli zelenu biljnu materiju nalik na drogu tipa marihuana.


Izdvojeno

Reci što misliš!