Vijesti / Regija

slučaj palm

Gdje je nestalo 17,3 milijuna kuna? 'Gradonačelnik suodgovorne vidi u medijima i banci, ali ne i u sebi'

Opobreni vijećnici pozvali su Ivicu Kirina da podnese ostavku zbog političke odgovornosti, on to ne namjerava učiniti

Još traje sjednica virovitičkog Gradskog vijeća na kojoj je gradonačelnik Ivica Kirin suočen s nizom pitanja o nestanku više od 17 milijuna kuna iz gradskog proračuna.  Kirin je i pred Vijećem kao krivca prozvao pokojnog Sinišu Palma, pročelnika za financije i do jučer najbližeg suradnika, nakon čije se tragične smrti prije dva tjedna tek doznalo za milijunski minus u gradskoj blagajni. 

S obzirom na to da je protiv Palma podnio kaznenu prijavu, Kirin je rekao kako ne može govoriti o detaljima zbog tajnosti postupka. Potvrdio je da je proračunu nanesena šteta od 17 i pol milijuna kuna, na način da je novac skidan u banci i transferiran na sportsku udrugu. Iako su ga opobreni vijećnici pozvali da podnese ostavku zbog političke odgovornosti, Kirin to ne namjerava učiniti. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ključno je pitanje kako je moguće da je više od 17 milijuna nestalo iz gradske blagajne i je li moguće da je za to odgovorna samo jedna osoba, kako to tvrdi gradonačelnik Kirin? 

Još je jedno od neodgovorenih pitanja ono zbog čega na tijelu Siniše Palma nije napravljena obdukcija, no o tome se danas nije raspravljalo. 

Taj iznos će se još povećavati

Gradski vijećnik Mosta Darko Lešković za RTL je kazao kako Virovotica nije grad slučaj. 

"Gradonačelnik je u prvom dijelu izlaganja, kada je govorio da Virovitica nije grad slučaj, pokušao dio odgovornosti svaliti na medije. Po njemu su mediji suodgovorni za cijelu situaciju koja se događa. Drugi dio odgovornosti, možda i najveći, pokušao je svaliti na Poslovnu banku od koje su dobili informacije o višemilijunskom manjku, ali te Poslovna banka ih nije na vrijeme obavijestila. Možda tu ima nešto više o čemu on danas nije govorio", kazao je Lešković. 

Upravo je on bio među nekolicinom gradskih vijećnika i političara koji su protiv Kirina podnijeli kaznenu prijavu zbog sumnji da Palm, ako je odgovoran za nestanak milijuna iz gradske blagajne, nije mogao to učiniti sam. 

"Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja i ja smo danas podnijeli kaznenu prijavu jer smatramo da je Ivica Kirin odgovorna osoba za gradski proračun. On je morao znati što se događa s gradskim proračunom i mora, osim politički, odgovarati i kazneno za tako veliki manjak. On je danas, na Gradskom vijeću priznao da su došli do iznosa većeg od 17 milijuna kuna. To je iznos koji je neupitan. Taj iznos će se, koliko sam ja dobio dojam, još povećavati", kazao je u emisiji RTL Danas, Darko Lešković.


Izdvojeno

Reci što misliš!