Vijesti / Regija

čekaju se rezultati analize

Mještanima Gunje iz pipa teče zelena voda: ''Kako je tekla, bila je sve zelenija. Takvu vodu pijemo''

Iz Općine su odmah zatražili analizu vode, a dok se čekaju rezultati, mještani strahuju za zdravlje

Mještani Gunje, puneći svoje bazene kako bi se osvježili, primjetili su da je voda mutna, prljavo zelene boje. S obzirom na to da je riječ o istoj vodi koju piju i u kojoj kuhaju, pojavu su prijavili. 

Iz Općine su odmah zatražili analizu vode, a dok se čekaju rezultati, mještani strahuju za zdravlje. 

"Čim je krenulo punjenje, krenula je i zelena voda. Kako se bazen više punio, bilo je više vode koja je bila sve mutnija i sve zelenija", kaže Damir Tadić iz Gunje. 

Sam je testirao vodu iz slavine u većim i manjim posudama i shvatio da se talog ne vidi lako u običnoj čaši. Došao je do otkrića koje ga je zaprepastilo i zabrinut za zdravlje svoje djece, prijavio je slučaj.

"Što je veća količina vode u posudi, to je vidljivije na što sliči. U čaši se to nažalost ne vidi i smatram to najvećim problemom jer onda ljudi piju tu vodu'', kaže Tadić, a isto govore i njegovi sumještani. Ovu pojavu, kažu, primjećuju povremeno još od velikih poplava, ali posljednjih dana, učestalo.

"Primijetili smo da voda nije u redu i da ima čudan miris. I dosta je mutna. Osjeća se na vodi da ima neku zagađenost. Žutilo neko da ima u sebi. Znači da nije čista za piće. Pio sam je, ali osjećam mučnine sad u želucu", tvrdi Muhamed

I načelnik Anto Gutić je promptno reagirao: "Naredio sam i komunalnoj da odmah izađu na teren. Na tom mjestu gdje je to primijećeno je ispirana mreža. Mislio sam da ni to nije dovoljno pa su nastavili i jučer i danas cijele ekipe na terenu i ispiru kompletnu mrežu na području čitave Općine Gunja".

Analiza vode otprije tjedan dana govori da je voda ispravna pa traže nova ispitivanja.

"Budući da je nastala takva situacija, zatražili smo i izvanrednu analizu. Jutros su bili dečki iz Veterinarskog zavoda Vinkovci. Analiza je odrađena i čekamo rezultate da dođu u što skorijem vremenu", kaže Marijan Leporiz, direktor Komunalnog društva Gunja. 

A dok rezultati ne stignu, Damir će i dalje kupovati vodu.


Izdvojeno

Reci što misliš!