Vijesti / Regija

KLUPKO SE ODMOTAVA

Triler iz Virovitice dobio nastavak! Milijuni s računa Grada prebačeni na račun sportskog društva!?

Triler iz Virovitice dobio nastavak! Milijuni s računa Grada prebačeni na račun sportskog društva!?
virovitica.net, Damir Spehar/PIXSELL

Novi detalji o misterioznoj smrti virovitičkog pročelnika

Nakon što je gradonačelnik Virovitice poručio novinarima da istraže što se dogodilo s više milijuna kuna koji su nestali iz gradske blagajne, naši su novinari to i učinili. 

Kako neslužbeno doznajemo, netko je prebacio više milijuna kuna s računa Grada Virovitice na račun jednoga lokalnog sportskog društva. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zatražili smo potvrdu od Grada je li točno da su za slučaj nestanka, navodno 6 milijuna kuna, doznali od banke, na što su nam odgovorili:

"Možemo vam potvrditi da smo temeljem poziva iz Poslovne banke o prebacivanju sredstava s računa Grada Virovitice podnijeli kaznenu prijavu".

Podsjećamo, Viroviticu je šokirala smrt mladog pročelnika koji je pronađen mrtav nakon što se počelo govoriti o nekoliko milijuna kuna nestalih iz gradske blagajne. 

Posljednji je put mladi pročelnik za financije Siniša Palm viđen u gradskim uredima u petak u prijepodnevnim satima. Prema informacijama koje iz Grada ne potvrđuju, bio je na sastanku s gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom i razgovor je, navodno, bio oštar. Nakon toga Palm odlazi iz ureda, majci s kojom živi kaže da mora nešto obaviti. Kako se do jutra nije vratio kući, majka je kontaktirala njegova prijatelja.

Tri dana poslije Sinišino je tijelo pronađeno uz obalu Drave, na samoj granici s Mađarskom.

Nakon očevida i pregleda mrtvozornika utvrđeno je da nije postojala osnovana sumnja u počinjenje kaznenog djela, kazali su iz Županijskoga državnog odvjetništva Bjelovar pa obdukcija nije naložena. Ne samo da je čudno što nije provedena obdukcija, iako propisi takav postupak nalažu jer se suicid tretira kao nasilna smrt, već je još čudnije što je na teren poslana mrtvozornica koja po struci nije liječnica nego medicinska sestra. U telefonskom razgovoru kroz suze nam je poručila da ne želi ništa komentirati.

Skandalozno priopćenje

Dan poslije, kada se obitelj i prijatelji opraštaju od Palma, gradonačelnik Ivica Kirin šalje nepristojno i skandalozno priopćenje. Ne obazire se na "zakonske obveze tajnosti prije okončanja postupka" na koje se naknadno poziva. Govori o nevjerojatnoj krađi i sugerira - iako u tom trenutku nijedno nadležno tijelo to ne potvrđuje - da je odgovoran Palm koji je tog dana pronađen mrtav. Svoga bivšeg najbližeg suradnika proglašava osobom koja je sklona kocki.

"U međuvremenu, otkrilo se da je odgovorna osoba bila ovisnik o kockanju, zbog čega imamo razloga vjerovati da je pronevjereni novac iz gradskog proračuna iskorišten upravo u tu svrhu", kazao je gradonačelnik Kirin.


Izdvojeno

Reci što misliš!