Vijesti / Regija

23 vozača automobila i 4 biciklista

Tijekom vikenda policija u prometu zatekla 27 pijanih vozača: Rekorder s 2 promila 29-godišnjak

Tijekom vikenda policija u prometu zatekla 27 pijanih vozača: Rekorder s 2 promila 29-godišnjak

Dvadeset sedam vozača upravljalo je vozilima uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi.

Tijekom vikenda, od 7. do 9. lipnja, na području PU osječko – baranjske policijski službenici proveli su akciju pojačanog nadzora prometa. Evidentirali su ukupno 166 prekršaja u prometu.
 
Od ukupnog broja evidentiranih prekršaja, 27 se odnosilo na prekršaje vožnje uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi vozača (23 vozača osobnih automobila i četiri vozača bicikla).
 
Najveću koncentraciju alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su 9. lipnja kada su u Osijeku zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin, uz prisutnost alkohola u krvi od 1,98 grama po kilogramu.
 
U petak, 7. lipnja, policijski službenici u Dardi su zaustavili 59-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,62 grama po kilogramu.
 
Sukladno odredbama Prekršajnog zakona, vozači pod utjecajem alkohola isključeni su iz prometa.
 
Osim prekršaja vožnje uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi vozača, policijski službenici evidentirali su još 66 prekršaja vožnje nedozvoljenom brzinom kretanja vozila, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, dva prekršaja vožnje u vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima, dva prekršaja vožnje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 41 ostalih prekršaja.
 
U niže navedenoj tablici dat je pregled podataka o dobi vozača koji su zatečeni u prekršajima upravljanja vozilom uz prisutnost alkohola u krvi.
 

dob vozača alkohol
18-24 7
25-30 2
31-40 7
41-50 8
preko 50 3
UKUPNO

27


Izdvojeno

Reci što misliš!