Vijesti / Regija

na 3.179 kvadratnih metara

U Antunovcu otvoren Poduzetnički inkubator i akcelerator vrijedan 21,4 milijun kuna

U Antunovcu otvoren Poduzetnički inkubator i akcelerator vrijedan 21,4 milijun kuna
OBŽ

Poduzetnički inkubator i akcelerator se prostire na 3.179 kvadratnih metara izgrađenog i infrastrukturno opremljenog prostora.

U Gospodarskoj zoni u Antunovcu u petak, 7. lipnja 2019. godine, održana je završna konferencija i službeno otvorenje Poduzetničkog inkubatora i akceleratora Antunovac (PIA). Na svečanosti su bili pomoćnica ministara gospodarstva Ana Mandac, ujedno i izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Zdravko Vukić, pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, član Uprave HAMAG-BICRO Mario Turalija, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, načelnik Općine Antunovac Davor Tubanjski, koji je otvorio novoizrađenu zgradu PIA-e, te drugi uzvanici.

Otvoren RES park u Antunovcu
projekt humanitarne udruge "Od mene za tebe" Otvoren Rekreacijsko-edukativni senzorički park u Antunovcu

Poduzetnički inkubator i akcelerator se prostire na 3.179 kvadratnih metara izgrađenog i infrastrukturno opremljenog prostora. Obuhvaća 34 uredska i dva proizvodno-poslovna prostora, konferencijsku dvoranu, dva co-working prostora i druge sadržaje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Izgradnja objekta je završena prije mjesec dana, a u tijeku je javni poziv za zakup poslovnih prostora na koji se svakodnevno javljaju poduzetnici. Poslovanje u objektu je već započela Agencija RODA kao poduzetnička potporna institucija te LAG Vuka - Dunav. Tako je ovaj centar i prije otvorenja počeo s osnovnom funkcijom, a to je potpora razvoju malog i srednjeg poduzetništva na širem osječkom području te Osječko-baranjske županije. Već je odrađeno niz radionica i edukacija za male poduzetnike i one koji tek žele postati poduzetnici, pa među zakupcima poslovnih prostora imamo i mlade i one koji će tek otvarati svoje tvrtke. Objekt je tehnološki visoko opremljen, čime su otvorena vrata i inovativnim tvrtkama koje trebaju takvu uslugu - kazala je direktorica Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac - RODA d.o.o. Nataša Tramišak.

Pomoćnica ministara gospodarstva Ana Mandac naglasila je da su povjerenje, stabilnost i kontinuitet temeljna obilježja brze i kvalitetne izgradnje PIA. Pohvalila je Općinu Antunovac i Agenciju RODA, koji su prepoznali potrebe ovog kraja te sinergijom, znanjem, iskustvom i uz dobru komunikaciju uspjeli napraviti aplikaciju i uspješno proći sve postupke javne nabave i izgradnje Poduzetničkog inkubatora.

Načelnik Davor Tubanjski rekao je kako Općina Antunovac veliku pozornost posvećuje razvoju poduzetništva,  jer se jedino zapošljavanjem može potaknuti ostanak mladih obitelji na ovom području, kao i daljnji razvoj. - Prije tjedan dana dobili smo odluku o proširenju Gospodarske zone za dodatnih 2-3 hektara, najavio je.

- Prije četiri godine nastala je ideja o izgradnji, a u protekle dvije godine projekt je u cijelosti realiziran te s 3.200 kvadrata prostora i svim sadržajima nadilazi općinu i na raspolaganju je cijeloj Županiji. PIA je pravo mjesto za mlade poduzetnike i sve druge koji žele raditi, koji imaju viziju kako započeti posao u poduzetništvu i obrtništvu te kako raditi za sebe, druge radnike i društvo - rekao je župan Ivan Anušić.


Izdvojeno

Reci što misliš!