Vijesti / Regija

projekt humanitarne udruge "Od mene za tebe"

Otvoren Rekreacijsko-edukativni senzorički park u Antunovcu

Otvoren Rekreacijsko-edukativni senzorički park u Antunovcu
OBŽ

Jedinstveni park namijenjen prvenstveno djeci s posebnim potrebama, kao i svoj ostaloj djeci i korisnicima koji dolaze u pratnji.

Novoizgrađeni Rekreacijsko-edukativni senzorički (RES) park u petak, 7. lipnja 2019. godine, otvoren je u Mirnoj ulici u Antunovcu. Riječ je o projektu humanitarne udruge "Od mene za tebe" koja je nakon petogodišnjeg prikupljanja donacija uspjela izgraditi jedinstveni park namijenjen prvenstveno djeci s posebnim potrebama, kao i svoj ostaloj djeci i korisnicima koji dolaze u pratnji. Osim što provode vrijeme na zraku, boravkom u ovom perivoju djeca kroz igru uče i vježbaju motoriku, spretnost, ali i druge vještine, kao što je jačanje osjeta mirisa, opipa i vida te snalaženja u prostoru uz svladavanja panike (labirint).

Otvoren RES park u Antunovcu Fotogalerija

- RES park sastoji se od sedam međusobno povezanih cjelina koje su prilagođene osobama s invaliditetom, a u njemu ćemo organizirati i razna događanja tijekom godine. Miran i neagresivan prostor prostire se na 5.000 kvadrata, a omogućit će djeci igru i druženje na svježem zraku, proslavu rođendana i drugih svečanosti. Senzorički dio parka koji je napravljen prema uputama stručnjaka osobito će koristiti djeci s posebnim potrebama koji u takvom okruženju mnogo bolje funkcioniraju - ističe predsjednik Udruge Zoran Lacković te zahvaljuje svim sponzorima i dobrim ljudima koji su na bilo koji način pomogli i podržali projekt. Među njima je i hrvatski nogometni reprezentativac Domagoj Vida koji je prihvatio kumstvo nad RES parkom.

Na otvaranju RES parka bio je i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić koji je još kao načelnik Općine Antunovac pomogao pokretanje i realizaciju projekta.

- Općina Antunovac odobrila je zemljište koje je iz ledine izraslo u prekrasno mjesto gdje mogu doći sva djeca, i članovi Udruge i svi ostali, s područja Osječko-baranjske županije i izvan nje, te vidjeti kako živjeti u skladu s prirodom i ujedno se rehabilitirati. Park se dugo gradio, utrošeno je puno novca, pa je trebalo i puno sponzora da se izgradi u današnjem izdanju. Drago mi je da smo završili projekt i što imamo nešto stvarno specifično i nadasve korisno za djecu - rekao je župan Anušić te naglasio kako će Županija, kao i Općina Antunovac, i dalje pratiti aktivnosti Udruge, osobito glede održavanja površina i opreme RES parka.


Izdvojeno

Reci što misliš!