Vijesti / Regija

Grad Belišće i Općina Bizovac zajedno u EU projektu ''Slavonski New Deal''

Grad Belišće i Općina Bizovac zajedno u EU projektu ''Slavonski New Deal''

Projekt „Slavonski New Deal“ je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“. Nastao je s ciljem poticanja gospodarskog rasta i razvoja lokalne zajednice koji će se ostvariti ciklusom ulaganja u edukaciju i prekvalifikaciju osoba u nepovoljnom položaju s ciljem njihova samozapošljavanja i otvaranja novih proizvodnih subjekata na području Belišća i Bizovca.

Nositelj projekta je Grad Belišće a partneri u projektu su Lokalna razvojna agencija Grada Belišća, Kombel d.o.o. i Općina Bizovac. Ukupna vrijednost projekta iznosi 728.918,77 kuna. Projektom je predviđena prekvalifikacija i usavršavanje za zanimanja cvjećar-aranžer i osposobljavanje za uzgoj voća i povrća, edukacije za poduzetnike početnike – „Kako postati uspješan poduzetnik“ i „Kako do bespovratnih sredstava“ te provedba edukacije „Osnove informatike“ i nabava plastenika za uzgoj voća, povrća i cvijeća.

Ciljana skupina projekta su nezaposlene žene s područja grada Belišća i općine Bizovac. Prekvalifikacijom 60 polaznica na području cvjećarstva, povrtlarstva i voćarstva te edukacijom istih kako da dobiju bespovratna sredstva i oforme vlastitu poduzetničku priču te se kroz projekt i informatički opismene, pokrenut će se ciklus zapošljavanja i samozapošljavanja na ciljanom području. Kako bi polaznice imale i praktičnu nastavu, nabavit će se dva plastenika iz kojih će se gotovi proizvodi koristiti za ukrašavanje zajednice a proizvedena hrana bi se donirala vrtiću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Provedbom navedenih aktivnosti pridonijet će se osobnom razvoju i razvoju stručnih kvalifikacija nezaposlenih žena kao i njihovom statusu na tržištu rada. Projektom se doprinosi jačanju ljudskih potencijala u skladu s lokalnim potrebama na tržištu rada uz povećanje kvalitete života u lokalnim zajednicama.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!