Vijesti / Ostalo

Toplo i suho vrijeme

Listopad iznadprosječno topao: Netko je poželio kišu? Morat će se strpjeti - nema je na vidiku!

Listopad iznadprosječno topao: Netko je poželio kišu? Morat će se strpjeti - nema je na vidiku!
Emica Elvedji/PIXSELL

I novi će tjedan na kopnu biti pretežno sunčan i znatno topliji od prosjeka

 Vikend nam prolazi u sunčanom i vrlo toplom tonu za doba godine. Neke veće ili jače promjene i dalje nema na vidiku tako da će i nedjelja biti pretežno sunčana, topla, ali i pomalo vjetrovita. Oko Rijeke uz malo kiše. U velikom dijelu zemlje prevladavat će sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku.

Jedino oko Rijeke oblačnije, pa će tamo povremeno opet padati kiša, kao i jučer, a malo je može biti i oko Delnica te Pazina. Dan će biti vjetrovit, puhat će umjereno do jako jugo, na kopnu jugozapadnjak, no temperatura će biti nešto viša od jučerašnje, između 20 i 26 stupnjeva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako ostaje i idućih dana, a razlog tim neuobičajeno visokim temperaturama je velika ciklona koja će se i danas zadržavati na zapadu Europe, tamo će gotovo stacionirati nad istim područjem. Na njezinoj prednjoj strani imamo jako južno strujanje koje prema nama dovlači topao zrak iz Afrike i sa Sredozemlja. 

Sunčano u novom tjednu

I novi će tjedan na kopnu biti pretežno sunčan i znatno topliji od prosjeka. Samo će se u srijedu dulje zadržavati magla, pa će tad biti nešto tmurnije i svježije. Ostale dane temperatura iznad 20 Celzijevih stupnjeva.

 Na većini obale sunčano i ugodno toplo, samo će oko Rijeke ponovno biti oblačnije i nekoliko stupnjeva svježije, povremeno uz koju kap kiše, osobito u ponedjeljak i četvrtak. U srijedu je pak, sa stišavanjem vjetra, i na moru velika mogućnost za maglu. Temperatura uglavnom od 15 do 24, 25 Celzijevih stupnjeva.

U svakom slučaju, ostajemo u sunčanom i toplom, ali pomalo vjetrovitom razdoblju. A što se tiče te topline, ovaj će listopad biti među tri ili četiri najtoplija u povijesti.


Izdvojeno

Reci što misliš!