Vijesti / Ostalo

vikend izvješće PU osječko-baranjske

Kroz Vuku jurcao 123 kilometara na sat

Kroz Vuku jurcao 123 kilometara na sat
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tijekom vikenda osječka policija provela je pojačane mjere usmjerene na kontrolu teretnih vozila i utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanj

U petak, 11. listopada, u vremenu od 07,00 do 15,00 sati provedene su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. Ukupno je evidentirano 58 prekršaja od čega 55 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.
 
Tijekom vikenda na području PU osječko – baranjske policijski službenici evidentirali su 28 vozača koja su upravljali vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (dvadeset vozača osobnih automobila i sedam vozača bicikla te jedan  vozač automobila).

Od navedenog broja alkohola, u pojačanim mjerama koje su provedene sa 12. na 13. listopada evidentirano je 18 prekršaja u prometu pod utjecajem alkohola.
 
U jutarnjim satima, 11. listopada, u Vuki policijski službenici zaustavili su osobni automobil koji se kretao brzinom od 123 km na sat, što je utvrđeno s laserom. Vozilom je upravljao 56-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Za navedeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca, te će mu po pravomoćnosti biti određeno 6 negativnih prekršajnih bodova.
 
Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su 13. listopada u 03,20 sati, kada su u Đakovu zaustavili teretni automobil kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 2,30 grama po kilogramu.
 
U petak, 11. listopada, u 15,15 sati u Osijeku dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i u kojoj je kod vozača bicikla, 49-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Vladislavaca, utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,69 grama po kilogramu.
 
Istog dana u 23,15 sati u Ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, uz prisutnost alkohola u krvi od 1,07 grama po kilogramu. Mladić je unazad tri godine tri puta pravomoćno presuđen za isti prekršaj te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.
 
U subotu, 12. listopada 2019. godine u 23,35 sati u Osijeku, u Ulici Bartula Kašića policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka uz prisutnost alkohola u krvi od 1,79 grama po kilogramu. Isti je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.
 
U nedjelju 13. listopada u 02,00 sati na Vijencu Jakova Gotovca u Osijeku policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 25-godišnji hrvatski državljanin iz Makloševca uz prisutnost alkohola u krvi od 1,26 grama po kilogramu. Isti je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.
 
Istog dana u 15,40 sati, u Josipovcu, zaustavili su osobni automobil 39-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Cerovca, koji je upravljao uz prisutnost alkohola u krvi od 1,71 grama po kilogramu. Isti je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.
 
U večernjim satima, 13. listopada, u 19,45 sati u Valpovu policijski službenici zaustavili su osobni automobil  kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin iz Valpova, koji je upravljao uz prisutnost alkohola u krvi od 2,65 grama po kilogramu. Isti je sukladno Prekršajnom zakonu smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!