Vijesti / Ostalo

u istražnom zatvoru

Strava u Slavoniji: Maloljetnu pokćerku drogirao i silovao najmanje 15 puta

Strava u Slavoniji: Maloljetnu pokćerku drogirao i silovao najmanje 15 puta
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Državljan Srbije te Bosne i Hercegovine koji privremeno u Slavoniji, optužen je kako je silovao maloljetnu pokćerku i prisiljavao ju da guta razne droge.

Sud mu je prema pisanju Glasa Slavonije, odredio istražni zatvor, a na što se on žalio, a Vrhovni sud njegove žalbe je odbio.

U optužnici se navodi kako je pokćerku silovao najmanje 15 puta u periodu od zime 2016. do lipnja 2017. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Okrivljenik se tereti da je od zime pa sve do lipnja 2016. godine kao očuh djeteta koje tada tek s navršenih 16 godina, a s kojim je živio u zajedničkom kućanstvu, iskoristivši što je supruga i majka oštećene žrtve s drugim teško bolesnim zajedničkim djetetom bila odsutna, u najmanje 15 navrata, prvotno radi djevojčičine bespomoćnosti, prisiljavao ju je, začepivši joj nos da bi otvorila usta i mogla disati, da proguta drogu ecstasy ili speed. Nakon što bi droga počela djelovati na krevetu spavaće sobe bi ju silovao. Uz navedeno okrivljenik se tereti da je kroz vrijeme od dvije godine, 2016. i 2017., istoj žrtvi u više navrata dao da konzumira droge ecstasy, speed i kokain", navodi se u rješenju Vrhovnog suda.

Prijeti mu i do 25 godina zatvora

"Žalbeni navodi koji ističu da je od kaznenih djela proteklo određeno vrijeme kroz koje je okrivljenik nastavio živjeti u istom kućanstvu, a inkriminirano ponašanje, prema optužbi, nije nastavljeno, kao i da danas živi u unajmljenom stanu, dakle odvojeno od žrtve, ne dovode u sumnju pravilnost utvrđenog činjeničnog stanja i osnovanost zaključka o daljnjoj potrebi primjene istražnog zatvora i po ovoj zakonskoj osnovi", zaključuje Vrhovni sud koji je smatrao i da se daljnje otklanjanje opasnosti od ponavljanja djela na slobodu ne može ostvariti nikakvom blažom mjerom pa ni s 30.000 kuna jamčevine, koliko je optuženi ponudio za izlazak iz istražnog zatvora.


Izdvojeno

Reci što misliš!