Vijesti / Ostalo

štrajk učitelja do ispunjenja zahtjeva

Slavonske škole u petak će normalno raditi

Slavonske škole u petak će normalno raditi
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Škole u cijeloj Hrvatskoj danas ne rade, a štraj će se po kružnom sistemu nastaviti i u petak, odnosno do ispunjenja zahtjeva.

Sutra štrajkaju 4 županije na dijametralno suprotnim krajevima RH: Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska, Varaždinska i Međimurska županija. Dakle, u svim školama u tim županijama sutra nema nastave dok će škole u Slavoniji i Baranji normalno raditi.

Prema informacijama iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i Sidikata hrvatskih učitelja, koje škole će štrajkati u ponedjeljak tek će naknadno objaviti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Svaki dan ćemo objavljivati koje će škole štrajkati sutra. To je novina u RH, nismo mi to izmislili, nismo tako kreativni, ali iskustva smo pronašli u europskim i svjetskim sindikatima. Vani znaju štrajkati javne službe na taj način. Mi smo ovo smislili kao stalni pritisak, a na način da učinimo najmanju štetu onima koji su najmanje krivi.

Možemo proći 10 dana cirkularnog štrajka. U 10 dana učenici neće imati dva dana nastavu. Imat će time zorni prikaz građanskog odgoja", rekao je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata.

Iz sindikata su izvijestili kako štrajka 89,44 posto zaposlenih u osnovnim školama te 85 posto u srednjim školama, a zahvalili su se i roditeljima koji su podržali štrajk.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!