Vijesti / Ostalo

nagrade u iznosu 10 tisuća kuna

Među najboljih 500 i učitelji iz Slavonije i Baranje

Među najboljih 500 i učitelji iz Slavonije i Baranje
Emica Elveđi/Pixell

Na međunarodni Dan učitelja koji se slavio u subotu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja po prvi je put dodijelilo nagrade za najbolje učitelje.

Na temelju novog Pravilnika o nagrađivanju, Ministarstvo znanosti i obrazovanja imenovalo je povjerenstvo koje je odabralo ukupno 510 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u 2018./2019. školskoj godini kojima je pripalo deset tisuća kuna bruto.

Svečanost uručenja nagrada održana je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a među nagrađenima su i brojni učitelji iz Slavonije i Baranje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja poručili su kako prepoznavanjem i poticanjem najboljih u sustavu obrazovanja Ministarstvo želi uvesti sustavno nagrađivanje odgojno-obrazovnih radnika koji svojim zalaganjem, kvalitetom, inovativnošću i motiviranošću pridonose razvoju kvalitetnoga odgojno-obrazovnog sustava Republike Hrvatske.

Najboljih 510 izabralo je posebno Povjerenstvo, a kriteriji su bili rad na unaprjeđenju škole i obrazovnog sustava, mentorstva učenicima na domaćim i međunarodnim natjecanjima, razvoja inovativnih metoda poučavanja, vođenja i sudjelovanja u predavanjima, radionicama i edukacijama, vođenja i mentoriranja online edukacija, objavljivanja stručnih članaka i udžbenika i tako dalje. Kandidate za nagradu mogao je predlagati kolektiv ili su se mogli prijaviti sami.

Popis nagrađenih pogledajte OVDJE.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!