Vijesti / Ostalo

godišnje nagrade htz-a

Baranja ruralna destinacija godine, Zlatnoj gredi posebno priznanje

Baranja ruralna destinacija godine, Zlatnoj gredi posebno priznanje
Davor Javorovic/PIXSELL

Na Danima hrvatskog turizma (DHT) sinoć su svečano dodijeljene nagrade Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i Hrvatske gospodarske komore (HGK) najboljima u turizmu ove godine

Na imanju Kunjevci kod Vinkovaca jučer je dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu.

Među HTZ-ovim nagradama su one za najbolja odredišta, pa su tako najbolji u ruralnom turizmu Baranja, u kulturnom i gastro turizmu Opatijska rivijera, u nautičkom Zadar. Odredište godine za zdravlje je Mali Lošinj, za odmorišni turizam Rovinj. Najbolje malo mjesto na moru je Cavtat, a najbolje kontinentalno odredište godine Međimurje. Posebno priznanje za razvoj ponude kontinentalnog turizma pripalo je Zlatnoj gredi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prethodno svečanoj dodjeli nagrada, jučer su za sudionike organizirane tri prezentacije koje obuhvaćaju posjet Slavonskom Brodu, Bukovlju gdje je smješten prvi brodski salaš – Eko – etno Salaš Savus gdje je održano predavanje Pokret Farm to Table.

Predavanje Pokret Farm to Table održao je Deni Srdoč, najmlađi chef u Hrvatskoj koji je ove godine dobio Michelinovu zvjezdicu. Zatim, posjet Kutjevu i Požegi gdje su se održale radionice i degustacije na temu Vinska priča – graševina uz uvodničare Anu Dijan i Krešimira Macana, te vodstvo prvaka u sommelierstvu Siniše Lasana i Darka Lugarića u vinarijama Krauthaker i Galić u Kutjevu.

Nadalje, organiziran je i posjet Parku prirode Papuk i Parku šumi Jankovac gdje se održao obilazak jankovačkog slapa Skakavac, jankovačkog jezera, groba grofa Jankovića i staklane. Na završetku obilaska održalo se i predavanje Papuk, tajanstveni dragulj Slavonije.

Dani hrvatskog turizma Spoj tradicije, prirode i zabave: ''Turizam je ono što može dovesti život u Slavoniju''

Drugi dio nagrada dodijelit će se danas, 4. listopada u Osijeku za 10 najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Turistička destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Plaža godine, Turistički događaj godine, DMK Putnička agencija godine, Restoran godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, nagrada „Anton Štifanić“ u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga te pojedinac, Nagrada za životno djelo te Posebno priznanje za izniman doprinos turizmu Republike Hrvatske.

Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora koji ovu manifestaciju zajedno organiziraju već dvanaestu godinu za redom. Generalni sponzor Dana hrvatskog turizma je Hrvatska elektroprivreda.


Izdvojeno

Reci što misliš!