Vijesti / Ostalo

bit će zanimljivo

Vladu čeka jesen štrajkova? Pogledajte tko ima kakve plaće i kolike povišice traže

Kad bolje vršiti pritisak i tražiti veće plaće od vladajućih nego u predizbornoj godini...

Premijera Andreja Plenkovića, čini se čeka - jesen štrajkova. Jer kad bolje vršiti pritisak i tražiti veće plaće od vladajućih nego u predizbornoj godini -  pa štrajkovima već prijete medicinske sestre i liječnici, nastavnici i profesori. 

Da mogu napraviti kaos ne dobiju li povišicu u Direktu je poručio predsjednik sindikata policajaca, a evo i vozači autobusa kažu da će u štrajk prvi dan škole.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

 Vozači u javno linijskom prijevozu sastali su se s ministrom prometa - a on im je obećao da će tražiti da vozači dobiju status službene osobe kako bi se rigoroznije kažnjavali česti napadi na njih.

Vozači traže i povećanje plaća od 10% - na što je Oleg Butković odgovorio da privatnicima država ne može povećati plaće, i da to trebaju tražiti od poslodavaca. Oni pak tvrde da plaće ne mogu povećati zbog nereda u sektoru i neprofitabilnih linija.

Pregovori se nastavljaju, Butković ima manje od dva tjedna da zadovolji vozače i njihove poslodavce. 

 Pa da vidimo tko ima kakve plaće i kolike povišice traže. Podatke za sve smo dobili od njihovih sindikata.

Vozači autobusa zarađuju između 3800 i 4200 kuna, i traže povećanje od 10%. Medicinske sestre s 10 godina staža zarađuju između 5500 i 6000 kuna, ovisno i o tome jesu li srednje ili više stručne spreme. Ne odustaju od zahtjeva za 7% povišice.

Učitelj pred mirovinu u Zagrebu zarađuje nešto manje od 7000 a misle da zaslužuju makar 6% više.

Policajac s 10 godina iskustva, i s dodacima nakupi 5800 kuna. Oni traže povišicu od 25 posto za najniže plaće, a za veće nešto manje - jer, kažu, toliko zaostaju za drugim sektorima.


Izdvojeno

Reci što misliš!