Vijesti / Ostalo

vozači oprez!

Big Brother na Podravskoj magistrali: Evo gdje sve vrebaju nove policijske kamere

Big Brother na Podravskoj magistrali: Evo gdje sve vrebaju nove policijske kamere
SiB.hr

Kamere mogu istodobno snimiti do šest vozila koja voze prebrzo, ali i vozače koji koriste mobitel ili nisu vezani

Policija je ove godine počela postavljati nove fiksne kamere visoke rezolucije kako bi povećala sigurnost na prometnicama i smanjila broj nesreća na opasnim lokacijama. I dodatno napunila državni proračun.

Kamere mogu istodobno snimiti do šest vozila koja voze prebrzo i prepoznaju registarske pločice iz zemalja Europske unije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Albanije, Kosova i Crne Gore. Osim što mjere brzinu mogu snimiti i  vožnju bez pojasa i s mobitelom u ruci.

PXL_090815_11334171
Evo koliko vam 'opraštaju' fiksne kamere za mjerenje brzine

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ukupno su nabavljene 122 nove kamere, a velik broj njih svoje mjesto našao je i na Podravskoj magistrali.

Put od Osijeka do Zagreba najbrži i najlakši je autocestom, ali zbog visoke cijene cestarina mnogi građani se odlučuju na put Podavskom magistralom.  

Osim što na Podravskoj morate paziti na traktore, bicikliste i životinje, od ovog ljeta pazite se i novih kamera kako vas na kraju put ne bi izašao i višestruko skuplje nego da ste išli autocestom.

Naime, od Osijeka do Zagreba na vas vreba čak 12 kamera! Put kojim smo mi išli je Osijek-Donji Miholjac-Slatina-Virovitica-Pitomača-Đurđevac-Bjelovar-Zagreb. Neke od dolje nabrojanih kamera moguće je izbjeći ako se na nekim dionicama skrene na sporedne ceste (npr možete izbjeći Slatinu i Suhopolje ako u Čađavici skrenete za  Sopje i u Suhopolju se spojite na novu virovitičku obilaznicu), ali isto tako ako izabere put preko Našica pripazite na kamere u Cretu Bizovačkom, Feričancima, Čačincima i Bukovačkom Antunovcu).

POPIS LOKACIJA KAMERA:

1. Podravska Moslavina
2. Čadavički Lug
3. Šaševo (odmah poslije Čađavice)
4. Slatina
5. Suhopolje
6. Stari Gradac
7. Pitomača
8. Budančevica (odmah poslije Kloštra Podravskog)
9. Hampovica
10. Žabjak
11. Markovac Križevački
12. Sveti Ivan Žabno

Aplikacija koja će vas spasiti

Srećom, danas nam pametni telefoni pomažu u svemu, pa tako i s izbjegavanjem policijskih kamera. Preuzmite aplikaciju TomTom i ona će vas zvučnom notifikacijom upozoriti kad se približite kameri, a čak će vas i podsjetiti koliko je ograničenje brzine.


Izdvojeno

Reci što misliš!