Vijesti / Ostalo

TJEDNA PROGNOZA NIKOLE VIKIĆA-TOPIĆ

Stigli smo do polovine ljeta: ''Dugoročna prognoza kaže da će ostati iznadprosječno toplo, ali...''

Stigli smo do polovine ljeta: ''Dugoročna prognoza kaže da će ostati iznadprosječno toplo, ali...''
Dubravka Petric/PIXSELL

Na obali idućih dana sunčano i vrlo vruće. Samo su na sjevernom Jadranu, u četvrtak, mogući lokalni pljuskovi

Današnjim danom stižemo točno do polovine kalendarskog ljeta koje je do sada u cijeloj Hrvatskoj iznadprosječno toplo, a dugoročne prognoze kazuju nam da će vrlo vjerojatno tako i ostati, što će potvrditi već ovaj tjedan. Naime, pred pred je novi jači rast temperature, no bit će i pljuskova...

UTORAK

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I sutra će u cijeloj zemlji biti sunčano te još malo toplije nego danas, što će se osjetiti već ujutro, a još više poslijepodne. Naime, najviša će temperatura biti uglavnom između 30 i 33 °C, samo u gorju malo niža. Preko unutrašnjosti Hrvatske i sjevernog Jadrana premještat će se malo oblaka pa uz granicu sa Slovenijom može biti kraćih pljuskova; no bit će to rijetka i samo lokalna pojava. Puhat će slab do umjeren vjetar, na moru će maestral okretati prema jugu.

OSTATAK TJEDNA NA KOPNU

U srijedu će na kopnu biti sunčano i još toplije nego u utorak, s temperaturom do 33, 34 °C. U četvrtak, u početku sunčano, a poslijepodne i navečer sve oblačnije pa su tad mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom, osobito na zapadu. Temperatura će se zbog pljuskova sniziti za oko 5 stupnjeva. No to će pogoršanje biti kratkog vijeka. Već će u petak ponovno biti sunčanije i toplije, a samo rijetko ponegdje je moguć pljusak.  Za vikend, sunce i vrućina vraćaju se na velika vrata. Bit će pretežno vedro, uz daljnje zatopljenje pa bismo potkraj tjedna lokalno mogli mjeriti vrlo vrućih 35 – 37 °C.

OSTATAK TJEDNA NA JADRANU

Na obali idućih dana - sunčano i vrlo vruće. Samo su na sjevernom Jadranu, u četvrtak, mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom.  U srijedu i četvrtak puhat će umjereno do jako jugo, a onda od petka slabija bura i maestral. Temperatura će postupno rasti, i ona jutarnja i ona dnevna, pa će noći ponovno postati neugodno tople. Najniža će temperatura biti oko 24 °C, a najviša oko 34 °C. Vikend pretežno vedar. Temperatura mora se nakon prošlotjedne bure blago snizila, no sad će ponovno rasti na iznad 25 stupnjeva. 

Dakle, nakon nešto umjerenijeg vikenda, stiže nam vrlo vruć tjedan s iznadprosječnim temperaturama. Vrlo vjerojatno nećemo rušiti nikakve apsolutne rekorde niti ćemo dostići onu vrućinu koju smo imali početkom ljeta, no nećemo biti niti daleko od nje. Najveća mogućnost za pljuskove ovog tjedna je u četvrtak kad će biti i najviše sparno. Još detalja donosimo vam u našim prognozama, svaki dan u RTL Vijestima u 16:30 i RTL Danas u 18:30, a razne vremenske zanimljivosti možete pronaći i na našim Facebook i Instagram stranicama – RTL Vrijeme.


Izdvojeno

Reci što misliš!