Vijesti / Ostalo

bačvice tekućeg zlata

U Slavoniji se rađa prva hrvatska destilerija whiskeya

U Slavoniji se rađa prva hrvatska destilerija whiskeya

U svijetu je uobičajeno ulaganje u whisky, gdje njegovu vrijednost određuje starost.

Postoje i investicijski whisky fondovi čiji je moto: Umjesto zlatnih karata, kupujemo bačvice tekućeg zlata. Dakle, uz već postojeću proizvodnju, Prva hrvatska bačvarija i destilerija „Pepel ®-Co“ iz Đurđenovca ponudila je hrvatskom i europskom tržištu ovoga ljeta novu proizvodnu koncepciju po kojoj vrijednost whiskyja određuje njegova jedinstvenost, a godinama stajanja dobiva dodatnu vrijednost.

Najcjenjeniji je upravo whisky iz jedne bačve – Single barrel whisky. Stavljanjem 1000 litara istog destilata u 20 bačava od 50 litara, nakon odležavanja, ni u jednoj od bačava neće biti isti whisky.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Sličan da, ali ne isti. Svaka je bačva svijet za sebe, sa specifičnom mikroklimom koja daje posebnost whiskyju", kažu u PepelCo.

Tržištu nude single barrel whisky od 15 litara. Whisky iz bačve šalje se na analizu koja se odnosi isključivo na određenu količinu whiskyja, ali on se ne prodaje u bačvi, nego se bez filtriranja (da ostanu sve potrebne arome) pretoči u 15 staklenih boca zapremine 0,7 l. Na deklaraciji se nalazi ime edicije odnosno ime kupca, zatim Lot – broj koji je uobičajeno datum punjenja i nalazi se isključivo na tih 15 boca.

"Kupac dobiva certifikat koji potvrđuje da je to unus et unicus (jedna jedincata) edicija, kao i brojeve carinskih markica koje se nalaze na bocama. Već sada kupci naručuju svoje edicije koje će za desetak godina vrijediti deseterostruko više jer žele uživati u kvaliteti i jedinstvenosti tog izvornog tekućeg zlata. Koncept whisky investmenta omogućuje im da ostanu na tradicionalnoj proizvodnji i zadovolje zahtjevno tržište bez masovne proizvodnje", dodaju u PepelCo.

Tako svojim kupcima nude visoku kvalitetu whiskyja, što ima svoju cijenu jer Pepel®No1 – Prvi hrvatski whisky – dugotrajna je i najbolja investicija za naše tržište, turizam, poslovne partnere, prigodan dar i budućnost.


Izdvojeno

Reci što misliš!