Vijesti / Ostalo

vikali "Ubij Srbina"!?

U Supetru na Braču pretučeni sezonci iz Slavonije

U Supetru na Braču pretučeni sezonci iz Slavonije
Miranda Cikotic/PIXSELL

Među napadnutima su bili i dvojica mladića iz Vukovara srpske nacionalnosti čiji naglasak je navodno zasmetao napadačima

Petero mladih ljudi, među kojima trojica sezonaca iz Slavonije, djevojka iz Varaždina i mladi vatrogasac s Brača napadnuti su i pretučeni  na Supetru u Braču kad su se vraćali iz noćnog izlaska.

Nemili događaj zbio se u noći sa subote na nedjelju u blizine prostorije Torcide u Supetru.

Napadnuti mladić je ispričao za 24 sata kako su napadači samo u trenutku iskočili odasvud i krenuli na njih.

- Prvo su urlali: Tko je od vas Srbin, tko je Srbin? Mi nismo rekli ni riječi, bili smo šokirani što su nas pratili i napali, a onda su nas počeli iz čista mira udarati, bacili su nas na pod i cipelarili. Ova je djevojka pokušala obraniti kolegu, legla je na njega na tlo i zagrlila ga kako bi ga prestali udarati, ali su oni nastavili cipelariti i njega nju- kaže napadnuti mladić.

Mladić iz Brača je najteže ozlijeđen te mu je slomljen nos na četiri mjesta.

- Na Braču se u subotu igrao Torcida kup i mi smo na putu kući prošli pored pekare kojoj su u blizine prostorije Torcide u Supetru. Ova dva momka koja su bila s nama u društvu su iz Vukovara, ali su srpske nacionalnosti, i vjerojatno su ih napadači čuli kako pričaju. A kad su nas nakon 200-njak metara zaskočili, samo su vikali: "Tko je od vas Srbin" i "Ubij Srbina". Cipelarili su nas sigurno deset minuta dok nije naletio taksist koji nas je spasio. Nije to bila domaća ekipa iako sam prepoznao jednog s Brača. Ovi drugi su većinom po govoru bili Splićani- rekao je mladić s Brača za 24 sata.

Iz policije su priopćili kako su uhitili dvojicu napadača te da je protiv njih podnesena kaznena prijava.

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!