Vijesti / Ostalo

novi detalji teške nesreće

Policija vozaču kamiona oduzela mobitel: Otkriveno koga je zvao pet minuta nakon nesreće

Policija vozaču kamiona oduzela mobitel: Otkriveno koga je zvao pet minuta nakon nesreće
Nikola Cutuk/PIXSELL

Policija će u suradnji s teleoperaterima pokušati ustanoviti je li vozač možda u trenutku nesreće tipkao SMS poruku, koristio se internetom ili pregledavao neke sadržaje na mobitelu

Po nalogu Općinskoga državnog odvjetništva u Sisku određeno je toksikološko vještačenje krvi izuzeto od 59-godišnjeg vozača kamiona koji je u petak ujutro na odmorištu Novska usmrtio dvije djevojčice i teško ozlijedio dvije mlađe žene. Alkotestom je ustanovljeno da vozač nije bio pod utjecajem alkohola.

U petak je uhićen, a tijekom subotnjeg poslijepodneva predan je pritvorskom nadzorniku. Uz kaznenu prijavu, ne za nehajno, nego za namjerno izazivanje prometne nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije osobe, odveden je na ispitivanje u tužiteljstvo. Zaprijećena kazna za to djelo je od tri do 15 godina zatvora. U večernjim satima sudac istrage Županijskog suda prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva te je osumnjičenom vozaču odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Nesreća na autocesti A3
strahovita nesreća Policija detaljno opisala što se dogodilo, a vozač uhićen

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policija je već na mjestu nesreće vozaču oduzela mobitel i ustanovila da je razgovarao sat vremena prije nesreće, a pet minuta nakon stravične nesreće zvao je svog poslodavca, piše Jutarnji list.

Policija će u suradnji s teleoperaterima pokušati ustanoviti je li vozač u trenutku nesreće tipkao SMS poruku, koristio se internetom ili pregledavao neke sadržaje na mobitelu. Jer, nitko od prometnih stručnjaka ne može objasniti zašto vozač s 30-godišnjim iskustvom i u trenutku kad je vidio da će udariti u vozila nije ništa poduzeo da spriječi nalet na skupinu ljudi na odmorištu, među kojima su bila i djeca.


Izdvojeno

Reci što misliš!